GÜNDEM

İsmail Kılıçarslan'dan "Minnoşlar" tepkisi: Neye pedofili diyeceksiniz?

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Netflix'te yayına girecek olan ve pedofili öğeler taşıyan "Minnoşlar" (Cuties) filmine tepki gösterilmesi gerektiğini söyledi. Kılıçarslan "Neye pedofili diyeceksiniz ulan?" diye sordu.

İsmail Kılıçarslan'dan "Minnoşlar" tepkisi: Neye pedofili diyeceksiniz?

Netflix'te yayına girecek olan ve sosyal medyada büyük tepki çekmesi nedeniyle 11 yaşındaki ana karakter için açıklamasında kullanılan "dişiliğini keşfediyor" ifadesinin değiştirildiği "Minnoşlar" filmine tepkiler sürüyor.

Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, "seküler-Batı aklının insana dayattığı özgürlük kalıplarının" öne çıkarıldığı bu tarz yapımların sıklıkla üretildiğini söyleyerek, "Neye pedofili diyeceksiniz ulan?" diye sordu:

11 yaşında Senegalli bir Müslüman ailenin kızı “dişiliğini keşfediyor” filmde. Kızcağız yarı çıplak, bütün pedofil sapıkların iştahını kabartacak şekilde arz-ı endam ediyor fragmanda. Tekrar sorayım: “Neye pedofili diyeceksiniz ulan?”

NE OLMUŞTU?

Netflix’in 9 Eylül’de yayına girecek olan Mignonnes/Cuties filmi pedofili öğeler nedeniyle büyük tepki çekmişti. Sosyal medyada #NetflixPedofilia etiketiyle gündem olan filmin tanıtımı uzun süre tartışılmıştı. Tanıtımda "11 yaşındaki Amy, twerk yapan bir dans grubuna hayran kalır. Onlara katılmak umuduyla dişiliğini keşfetmeye başlayarak aile geleneklerine meydan okur" ifadeleri yer alıyordu. Tartışma üzerine Netflix açıklama yaptı. Açıklamada "Derinden üzüntü duyuyoruz, fotoğrafı ve tanıtımı değiştirdik" ifadeleri kullandı. Filmin tanıtımındaki ifadeler şu şekilde değiştirildi: "11 yaşındaki Amy, kendine has tarzı ile dans eden bir dans grubuna hayran kalır ve onlara katılma umuduyla aile geleneklerine meydan okur."

ENSAR HATIRLATMASI

Kılıçarslan, bir kız çocuğunun kadınsı özelliklerle ön plana çıkarıldığı filme ilişkin "özgürlükçü" çevrelerin tartışmayı Ensar Vakfı'na bağladığını söyleyerek "Bu canına dinine yandımının özgürlükçülerinin ilk ve en önemli savunmaları “Ensar’da çocuklara tecavüz edilirken…” cümlesi kurmak oluyor. Oysa kendileri de biliyorlar. Ensar olayında çocuklarımızı taciz eden pislik alabileceği en yüksek cezayı alsın diye bir avukat ordusuyla müdahil oldu davaya Ensar Vakfı. Ensar hadisesinde sesini yükseltmeyen, tacizcinin en yüksek cezayı almasını, hatta idam edilmesini istemeyen bir tane bile dindar insan görmedim" ifadelerini kullandı.

Filmin tepki çeken ilk tanıtım hali:

ÇUKUR ELEŞTİRİSİ

Kılıçarslan, yine bazı çevrelerin "Minnoşlar" gibi pedofili öğelerle ön plana çıkan filmler karşısında “Türk dizilerinde bunun çok daha fazlası olurken sesiniz niye çıkmıyor?” dediğini söyleyerek, RTÜK'Ün Çukur dizisine verdiği cezaları hatırlattı:

"E benim geri zekâlı özgürlükçüm. RTÜK bu dizileri denetleyip ceza verdiğinde boğazın patlayana kadar RTÜK aleyhine kampanya yapıyorsun ya. Çukur denen pisliği nasıl canhıraş şekilde savunduğunuzu unuttuk mu zannediyorsunuz? Hafızamızı yok mu zannediyorsunuz?"

Tepkiler sonrasında değişen tanıtım yazısı:

BU ÇİFTE STANDARTI GÖRMÜYOR MUSUNUZ?

Kılıçarslan, "7 yaşında cinsiyet değiştirme ameliyatı yaptıran çocuğa “özgür”, 14 yaşında başını örten kıza “köle”, 9 yaşında LGBT yürüyüşünde öncülük eden çocuğa “özgür”, 10 yaşında Kur’an okumasını öğrenen çocuğa “köle” deniliyor... Bu çifte standart, bu “sorumsuz özgürlük anlayışı”, ülkemizin de dünyamızın da sonunu getirecek bu gidişle..." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar