GÜNDEM

Nedim Şener: Meral Akşener'in Buğra Kavuncu kararının arkasında kim var?

Hürriyet yazarı Nedim Şener, İYİ Partili Meral Akşener'in Buğra Kavuncu kararının arkasındaki ismi yazdı.

Nedim Şener: Meral Akşener'in Buğra Kavuncu kararının arkasında kim var?

İYİ Partili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için dayısı 20 Ağustos 2017’de FETÖ bağlantısı nedeniyle gözaltına alınan ve tutuklanan Enver Altaylı'yı işaret ederek FETÖ'cü suçlamasında bulunmuştu. Altaylı'nın kendisine gelerek "parti kurmayın sokağa dökülün" dediğini Meral Akşener'e ilettiğini ve Buğra Kavuncu'nun parti yöneticisi olmasını engellediğini söyleyerek "1 Nisan kongresinden sonra genel idare kuruluna girdi, sayın genel başkanı tekrar uyardım. Sayın genel başkan bütün sorumluluğu aldığını söyledi. Partinin genel başkan yardımcısı oldu, sözcüsü oldu, İstanbul il başkanı oldu" demişti.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde "Buğra Kavuncu’nun İP’in tepesine yönetici olarak gelmesinde imza Akşener’e aitti ama peki bu kararın arkasında kim vardı?" diye sordu ve Akşener'in  2 Haziran 2018'de Osmaniye'de gerçekleştirilen bir mitingde yaptığı konuşmayı hatırlattı. Bu konuşmada Akşener, kalabalığa Buğra Kavuncu'nun babası Orhan Kavuncu'yu takdim ediyor, onunu "kardeşi" olduğunu söylüyordu:

“Şimdi sizinle bir şey paylaşmak istiyorum. Orhan abi neredesin? Orhan Kavuncu hep böyle gerilerde durur. Şimdi Orhan Kavuncu abim burada, biliyorsunuz Osmaniye’nin il olmasında çok büyük faydası olmuştur, etkisi olmuştur. Kız kardeşini (kendisinden söz ediyor) desteklemeye geldi Allah razı olsun. Buraya iki genel başkan yardımcımla geldim, buradalar, Buğra Kavuncu ve sizin evladınız Osmaniyeli Ersagun Yücel.

Bir kardeşim daha var, biz Osmaniye’ye bayağı kalabalık geldik. Yavuz Ağıralioğlu’nu tanırsınız, rahmetli Muhsin Başkan’ın emanetidir kendisi. İlk Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanı, benim de kardeşim.

Abimin oğlunu aldım, şimdi sizinle tanıştırmak istiyorum. Orhan abiye teşekkürlerimi sunmak istedim. Kendilerine de bu arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum, verdikleri bu kararlar bu destekler için...”

Şener bir de fotoğraf paylaşarak şunları kaydetti: "Meral Akşener, Osmaniye’de kürsüye kimi çağırıp teşekkür etmişti? Orhan Kavuncu’yu değil mi... Yanında kim vardı? Oğlu Buğra Kavuncu değil mi... Buğra Kavuncu’yu sadece onun internette yayınlanan özgeçmişine bakıp konuyu tartışmak mümkün değil, diğer fotoğraflara da bakmak gerekiyor. Enver Altaylı-Orhan Kavuncu ilişkisini anlamadan hatta bütün ailesinin ilişkilerini çözmeden, onların da FETÖ, ABD, Alman istihbaratı ilişkilerini bilmeden Buğra Kavuncu olayını anlamak mümkün değil. Elimizdeki fotoğraflar bazı sırları anlatıyor ama büyük senaryoyu anlamak için fotoğrafın büyüğüne bakmak lazım. İşe, 2014’te Alma Ata’da FETÖ’cülerle çekilen o fotoğraftan başlayabiliriz."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum