GÜNDEM

Abdulkadir Selvi: Meral Akşener'in konuştuğu Hulusi Akar ve Hakan Fidan, Enver Altaylı için "karışık bir adam" dedi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde İYİ Parti'yi karıştıran iddialara ilişkin kulis bilgiler paylaşmayı sürdürüdü.

Abdulkadir Selvi: Meral Akşener'in konuştuğu Hulusi Akar ve Hakan Fidan, Enver Altaylı için "karışık bir adam" dedi

İYİ Partili Ümit Özdağ'ın partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için dayısı Enver Altaylı'yı kaynak göstererek "FETÖ'cü" suçlamasında bulunmuştu. Bunun üzerine parti genel başkanı Meral Akşener'in konuyla ilgili iki devlet yetkilisiyle görüştüğünü ve kendisine 'Devlette bilgi yok' dediğini ifade etmişti.

ÜMİT ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk'te katıldığı programda Buğra Kavuncu ile ilgili olarak, şu iddiaları dile getirmişti: “Bu zatın partinin kurucuları arasında olduğunu öğrendim. Sayın Genel Başkan'ı (Meral Akşener) uyardım. Dedim ki, ‘Bu arkadaşın FETÖ ile bağı olduğuna dair bilgi var. Bunu kurucu yapmayalım.’ Daha sonra bu arkadaş kurucu yapılmadı. Fakat sonra partiye geldi. 1 Nisan kongresinden sonra Genel İdare Kurulu'na girdi, Sayın Genel Başkan'ı tekrar uyardım. Sayın Genel Başkan bütün sorumluluğu aldığını söyledi. Partinin genel başkan yardımcısı oldu, sözcüsü oldu, İstanbul İl Başkanı oldu. Kendisi yurtdışında FETÖ’nün en büyük yurtdışındaki sivil toplum kuruluşu olan, Kazakistan Türk İşadamları Derneği’nin başkan yardımcılığını yıllarca yapmış. Devlet, 15 Temmuz’dan sonra bu derneğin kapatılması için başvuruda bulunmuş ve kapatılmış. Buğra Kavuncu oranın başkan yardımcılığını yapmış. Bunun izahı yok.”

SELVİ: AKŞENER, AKAR VE FİDANLA GÖRÜŞTÜ

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, dünkü köşesinde Akşener'in görüştüğü iki devlet yetkilisinin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan olduğunu yazmıştı.

Selvi, bugünkü köşesindeyse Akşener'in "Devlette bilgi yok'" demesine rağmen aslında kendisine Buğra Kavuncu'nun dayısı Enver Altaylı için "Dayısı karışık bir adam" yanıtı verildiğini yazdı:

Ümit Özdağ, Buğra Kavuncu’nun dayısı Enver Altaylı’nın kendisine gelip “Sokağa dökülün” dediğini açıkladı. Enver Altaylı dediğinde birkaç kez düşünmek gerekiyor. MİT’ten başlayıp CIA’de devam eden, Alman istihbaratı ile yolu kesişen bir isim. 27 Mayıs’tan 12 Eylül’e kadar darbe süreçlerinde rol almış birisi. Son dönemlerinde CIA adına FETÖ’ye yanaşıp, ona “muhterem efendim” diye mektuplar yazan bir şahsiyet. Hani Ümit Özdağ, Meral Akşener’e gidip Buğra Kavuncu için “Bu FETÖ’cü. Hem dayısı, hem kendisi FETÖ’cü” demiş, o da “Nereden öğrendin” diye sorunca, “Hem MİT’ten hem Genelkurmay’dan öğrendim” diye yanıt vermişti ya... Bunun üzerine Akşener de Buğra Kavuncu hakkındaki iddiayı araştırıp Ümit Özdağ’a “İki tarafa da sordum. ‘Hayır bizde böyle bir kayıt yok’ dediler” cevabını vermişti. Ancak bu cevapta bir eksik var. Akşener, Enver Altaylı’yı da sormuş. Altaylı hakkında da iki birimden de “Dayısı karışık bir adam” yanıtı gelmiş.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar