GÜNDEM

Nagehan Alçı’dan Fatih Altaylı’ya cevap: Miki fare değil, Murdoch

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Engin Güner'e ilişkin yazısına eleştiride bulunan Fatih Altaylı'ya cevap verdi. Alçı, "Engin Güner’in Murdoch’la yakınlığı olmadığını kanıtlama çabasına da anlam veremedim sevgili Altaylı’nın" dedi.

Nagehan Alçı’dan Fatih Altaylı’ya cevap: Miki fare değil, Murdoch

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde son yazısına ilişkin Fatih Altaylı'dan gelen eleştiriye cevap verdi.

Alçı, "Miki Fare değil Murdoch" başlıklı yazısında Altaylı'ya cevap olarak "FOX TV Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Engin Güner 2007 yılından beri yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürüyor. 2007-2017 senelerinde Fox’un sahibi Murdoch’tı. Dolayısıyla 2007’de belirlenen bir yönetim kurulunda söz sahibi olan doğal olarak o dönem Fox’un sahibi olan Murdoch’tır. Bu tarihten 11 yıl sonra Fox’u satın alacak olan Walt Disney değil" ifadelerini kullandı.

Alçıi şöyle devam etti:

"ALTAYLI'NIN GÜNER'İN MURDOCH İLE YAKINLIĞI OLMADIĞINI KANITLAMA ÇABASINA ANLAM VEREMEDİM"

"Altaylı’nın Miki Faresi Fox’u 2018’de aldı. Engin Güner’in ABD’deki Cumhuriyetçi Parti ve Murdoch’larla hukuku zaten erbabının malumudur. Bu özel bir bilgi değil. Ben söz konusu yazımda FOX’un tarihini anlatmadığıma göre bu teferruatın yazının konusu ile alakası yok. Engin Güner’in Murdoch’la yakınlığı olmadığını kanıtlama çabasına da anlam veremedim sevgili Altaylı’nın. Belki de Güner’in hem Tibukçu hem Özalist hem Kemalist kimliğiyle empati kurduğu içindir."

NE OLMUŞTU?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 28 Ağustos tarihli "Fox Tv, Atatürkçülük ve Engin Güner" başlıklı yazısında "40 yaş altı kamuoyu Engin Güner ismini herhalde ilk kez duymuştur ama ben FOX Başkanı Güner’in siyasal geçmişini bilirim" diyerek, Güner'e ilişkin geniş bir yazı kaleme alan Alçı, yazısının bir bölümünde "Cumhuriyetçi Murdoch Ailesi’nin Güner’e güvenmesini de doğal karşıladım" ifadesini kullanmıştı.

Aynı gazetede köşe yazan Fatih Altaylı da Alçı'ya cevap verdiği 29 Ağustos tarihli yazısında "Murdoch değil Miki Fare" başlığını kullanarak "Sevgili Nagehan Alçı. Dün Fatih Portakal ve Fox ile ilgili bir analiz yazmışsınız ve meseleyi Fox TV üzerinden Murdoch’a bağlamışsın. Benden duymuş olma ama Fox TV’nin artık Rupert Murdoch ile bir alakası yok. İlle birine bağlayacaksan Miki Fare’ye bile bağlayabilirsin. Çünkü epey bir süreden beri Fox TV’nin sahibi “Walt Disney Company" ifadelerini kullanmıştı.

Altaylı 30 Ağustos'taki köşesinde ise bu konuyla ilgili mailler aldığını söyleyerek "Düzeltme Yanlış" başlığı altında şu ifadeleri kullanmıştı:  "Dün bazı okurlar “Fox’un bazı bölümlerini Disney aldı ama TV’ler Murdonch’ta kaldı” diye bilgiççe mailler attılar. Dikkatlerine ve uyarılarına teşekkür ederim ama yanılıyorlar. ABD’deki yasalardan ötürü ABD’deki televizyonlar Murdoch’da kaldı ama Türkiye Fox gibi başka ülkelerdeki Fox’ların büyük bölümü Disney’e geçti. Yani Türkiye Fox Disney’e bağlı, Murdoch’a değil."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar