GÜNDEM

Nagehan Alçı'dan Engin Güner yazısı: İnsan gerçekten hayret ediyor

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Fatih Portakal'ın istifa haberini son ana kadar yalanlayan FOX TV Yönetim Kurulu Başkanı Engin Güner’e ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Nagehan Alçı'dan Engin Güner yazısı: İnsan gerçekten hayret ediyor

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu'na son ana kadar "Portakal istifa etmeyecek" diyen FOX TV Yönetim Kurulu Başkanı Engin Güner’e ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Uğuroğlu, yanıldığı Portakal haberinin kaynağı olan Güner'in kendisine bu bilgiyi nasıl verdiğini ve haberin oluşum sürecine ilişkin dünkü yazısında bilgiler vermişti.

Uğuroğlu'nun bu yazısını okuduğunu söyleyen Alçı, Engin Güner’in Uğuroğlu’na söyledikleri arasında kendisini "Kemalist bir insan" olarak tanımlamasının dikkat çekici olduğunu söyleyerek, "40 yaş altı kamuoyu Engin Güner ismini herhalde ilk kez duymuştur ama ben FOX Başkanı Güner’in siyasal geçmişini bilirim" dedi ve şunları kaydetti:

"ENGİN GÜNER HEM ÖZAL HEM BESİM TİBUK’A YAKIN İSİM"

Engin Güner Turgut Özal’a çok yakın bir insandı. Rahmetli’nin özel kalem müdürüydü. Çok koyu bir Özal hayranı ve adeta Özalist denecek bir çizgideydi. Mehmet Barlas’ın da yakın dostuydu.

Hatta Güner’in Türkiye gazetesi yazarı Rahim Er’in sahibi olduğu yayınevinden çıkmış ‘Özallı yıllar’ diye bir hatıra kitabı vardır. Bu kitap adeta Özal hacıyografisidir.

Engin Güner Özal ve ANAP deneyiminden sonra da Besim Tibuk’un en yakınındaki isim olmuş ve Liberal Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

Engin Bey o zaman LDP’nin Besim Tibuk’tan sonra en etkili ikinci siyasi figürüydü. Tibuk’un fikirlerine de en az Özal’a bağlı olduğu kadar bağlıydı. Arşivlere girin… Besim Tibuk’un tüm basın toplantılarında kendisini hemen Tibuk’un yanında görmediğiniz tek bir fotoğraf yoktur.

Engin Güner özellikle ekonomik liberalizmi en uç sınırlarına kadar savunan bir siyasetçiydi. LDP’nin yurtdışı ile ilişkilerini de o yürütürdü.

Özellikle iktisadi ve finansal alandaki fikirleri Amerikan Cumhuriyetçileriyle bire bir aynı olduğu için Cumhuriyetçi Parti elitleriyle yakınlığı vardı. LDP de ekonomik olarak Cumhuriyetçi Reagan çizgisindeydi...

"İNSAN GERÇEKTEN HAYRET EDİYOR"

Doğal karşılamadığım konu bu kadar Özalist ve Besim Tibuk’çu olduğunu çok iyi bildiğim Engin Güner’in kendisini nasıl olup da aynı zamanda ‘ODTÜ’lü yıllarından beri Kemalist’ olarak tanımlayabildiği… FOX Yönetim Kurulu Başkanı Engin Güner nasıl aynı anda hem Özalcı hem Tibukçu hem Atatürkçü oluyor anlayabilmiş değilim. Abdullah Gül’ün meşhur ettiği bir söz ile bitireyim… İnsan gerçekten bazen hayret ediyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar