GÜNDEM

Nagehan Alçı o sözleri kime söyledi?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Azerbaycan-Ermenistan savaşında Azerbaycanlıların yanında olduğunu fakat Türkiye Ermenilerini hedef alan açıklamalara karşı olduğunu belirtti. Alçı, isim vermeden, "Ucuz populizmi cinsiyetçiliğe ve ırkçılığa kadar dayandıranlar mevcut" sözleriyle eleştirilerde bulundu.

Nagehan Alçı o sözleri kime söyledi?

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde "Hem Azerbaycan’ın yanında durup hem de Ermeni yurttaşlarımızın hakkını savunacağız" başlıklı bir yazı kaleme aldı. "Ermenistan devletine haklı tepki göstermek ile Ermeni kimliğini hedef almak arasındaki sınır karışmaya başladı" diyen Alçı, bunun hem sosyal medyada hem de konvansiyonel medyanın bir kısmında yaşandığını söyledi.

BU SÖZLERİ KİME SÖYLEDİ?

"Ucuz populizmi cinsiyetçiliğe ve ırkçılığa kadar dayandıranlar mevcut" diyen Alçı, isim vermedi. Alçı'nın bu sözleri kim için kullandığı merak konusu.

SEVİLAY YILMAN'IN YAZISINI HATIRLATTI

Öte yandan aynı gazetede köşe yazan Sevilay Yılman'ın dünkü köşe yazısını da hatırlatan Alçı, şunları kaydetti:

"Dün Sevilay çok doğru bir uyarı yazmış… Ermeni vatandaşlarımız bu faşizan tavırlar yüzünden kendilerini tedirgin hissediyorlar. Bu ülkenin pasaportuna sahip olan ve kuşaklardır bu topraklara ait insanlardan bahsediyoruz. Ermeni yurttaşlarımıza kendilerini bir güvercin tedirginliğinde hissettirmeye kimsenin hakkı yok. Bu krizde biz Türkiye olarak Azerbaycan’ın elbette yanındayız. Azerbaycan Türkleri yani kardeşlerimiz bizim canlarımız. Ama aynı şekilde Türkiye’de yaşayan Ermeni vatandaşlarımız da bizim canımız değil mi? Onlarla da ortak bir geçmişimiz, ortak bir vatanımız yok mu? Çok-kültürlü, çok-kimlikli Osmanlı geçmişimize ne oldu? Bu gidişi tehlikeli buluyorum sevgili okurlar…"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum