GÜNDEM

Mehmet Ocaktan: Cübbeli Ahmet, selefi söylemleriyle kendi cemaatinin 'IŞİD tarlası' olduğunu gizlemeye çalışıyor

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün "Selefi dernekleri iç savaş için silahlanıyor" çıkışına karşılık "Cübbeli Ahmet, selefi söylemleriyle kendi cemaatinin 'IŞİD tarlası' olduğunu gizlemeye çalışıyor" yorumunda bulundu.

Mehmet Ocaktan: Cübbeli Ahmet, selefi söylemleriyle kendi cemaatinin 'IŞİD tarlası' olduğunu gizlemeye çalışıyor

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, bugünkü köşesinde "Bu sözler ‘Cübbeli Proje’ ürünü olabilir mi?" başlıklı yazısında  "Selefi dernekleri iç savaş için silahlanıyor" çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü eleştirdi.

Ünlü'nün söz konusu ifadelerinin masumane olmadığını söyleyen Ocaktan, "takkeli-cübbeli-sarıklı birileri “IŞİD” ve “Selefi” söylemlerini paravan olarak kullanarak kendi cemaat yapılarının özünde bir “IŞİD tarlası” olduğu gerçeğini gizlemeye çalışmasın" dedi:

Cübbeli’yi adeta bir kanaat önderi gibi pazarlamaya çalışan özellikle ulusalcı ve 28 Şubatçı tayfanın değerlendirmelerine bakıldığında kimlerin nasıl bir hesap görmeye çalıştığı daha iyi anlaşılacaktır. Açıkçası geçmişte, özellikle 28 Şubat sürecinde kimlerin nasıl bir “toplum mühendisliği”nin aracı olarak kullanıldığını çok iyi bildiğimiz için bugün ortalarda “güvenlik elemanı” gibi dolaşanlara ihtiyatla bakmak durumundayız.

Dolayısıyla böyle bir tabloda Cübbeli’nin esas hedefinin selefiler değil, İslam’ı yaşadığımız çağın diliyle yorumlamaya çalışan aydınlık zihinler olduğu kanaati daha da güçlenmektedir. Mesela Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Prof. Dr. Ali Köse’yi hedef gösteren açıklamaları bu konuda en önemli göstergelerdir. Umarız “Selefi dernekler silahlanıyor” gibi palavraların arkasında bir taşeronluk işi yoktur...

Ayrıca hatırlatmakta yarar var; takkeli-cübbeli-sarıklı birileri “IŞİD” ve “Selefi” söylemlerini paravan olarak kullanarak kendi cemaat yapılarının özünde bir “IŞİD tarlası” olduğu gerçeğini gizlemeye çalışmasın.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar