GÜNDEM

Kemal Öztürk'ten "selefi/cihatçı" söylemlerine karşı uyarı

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, "Selefi/cihatçı kampanyası başladı yine" başlıklı yazısında Ahmet Mahmut Ünlü, İsmail Saymaz ve CHP'li Ünal Çeviköz’ü uyardı: "Herkes konuşmasına ve yaptığı haberine dikkat etmeli."

Kemal Öztürk'ten "selefi/cihatçı" söylemlerine karşı uyarı

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk; "Selefi/cihatçı kampanyası başladı yine" başlıklı bir yazı kaleme alarak, Ahmet Mahmut Ünlü'nün "selefiler iç savaş için silahlanıyor" söylemlni, Sözcü'den İsmail Saymaz'ın Cübbeli'nin işaret ettiği "selefi liderlerden" biriyle yapılmış röportajını ve CHP'li Ünal Çeviköz’ün "Türkiye, Suriye ve Libya’dan cihatçı gurupları Azerbaycan’a göndermiş" açıklamasını eleştirdi. Öztürk, "Herkes konuşmasına ve yaptığı haberine dikkat etmeli" dedi:

CÜBBELİ BİLİYOR AMA MİT'İN HABERİ YOK MU?

Aslında pimi çekilmiş bomba gibi, 2 bin selefi derneğin bulunduğunu, bunların 150’sinin silahlandığı iddiasını hepimizin ortasına Cübbeli Ahmet bıraktı. İddia büyük. Doğal olarak savcılık ve emniyet ifadesine başvurdu. Şunu da anlamış değilim, 150 selefi derneği silahlanacak, MİT ve emniyet bundan haberdar olmayacak da Cübbeli Ahmet haberdar olacak? Garip.

NEYE ŞAŞIRIYORSA!?..

Her ne kadar o sayıda dernek ismi veremese de, bazı isimleri zikredince, medyanın ilgi odağı oldu Cübbeli Ahmet doğal olarak. Kendi anlatmasıyla, 'kayınbiraderinde bile olmayan gizli cep telefonundan' New York Times gazetesi ona ulaşıp, röportaj yapmak istedi. Cübbeli Ahmet buna çok şaşırmış! Neden şaşırıyorsa? Tüm dünyada Türkiye’nin selefi/cihatçı örgütleri desteklediği/beslediği iddiaları çarşaf çarşaf yer alırken, tabi ki bu iddiaları güçlendiren Cübbeli Ahmet açıklamasına gözü kapalı atlar batılı medya.

CHP'Lİ ÇEVİKÖZ'ÜN SÖZLERİ

Tam bu mesele konuşulurken, bu kez CHP’den Ünal Çeviköz’ün açıklaması bomba gibi düştü kamuoyuna. Türkiye, Suriye ve Libya’dan cihatçı gurupları Azerbaycan’a göndermiş, Ermenistan’a karşı savaştıracakmış. Duyumları bu yöndeymiş eski büyükelçi, yeni siyasetçi Çeviköz’ün. Her ne kadar sonradan 'açıklamam çarpıtıldı' dese de olan oldu.

YABANCI BASIN ÜSTÜNE ATLADI

Bu açıklamaya da Reuters başta olmak üzere, yabancı basın yoğun ilgi gösterdi. İşin vahim tarafı şu ki, Ermenistan tarafı da Türkiye’yi cihatçı/selefi grupları çatışma bölgesine getirdi diye suçluyordu.

İSMAİL SAYMAZ'IN HABERİ

Bu iddiaları konuşurken Cübbeli Ahmet’in yılmaz hasmı Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz, bütün Türkleri kafir ilan eden, IŞİD’e katılan binlerce Türkü anlatan ve Türkiye’de on binlerce Selefinin olduğunu söyleyen, kafası kırık bir adamı (bu ismi de Cübbeli Ahmet açıkladı. Güya Türkiye’de önde gelen Selefilerindenmiş) bulup röportaj yaptı. Bu da doğal olarak iç kamuoyunda yoğun ilgi gördü.

Şimdi eminim Cübbeli Ahmet, Ünal Çeviköz’ün açıklamaları ve Sözcü gazetesinin haberleri, yabancı medyada bolca haber ve siyasi açıklama olarak bize geri dönecek.

HERKES DİKKAT ETMELİ

Türkiye’nin Avrupa ve Amerika’daki en büyük imaj kaybı bu selefi/cihatçı örgütler yüzünden oldu. Hatırlayınız bu iddiaların başlangıcı da MİT tırlarını durduran FETÖ’cülerin propagandası yüzünden olmuştu. Şimdi bu kara propaganda yeniden alevlendi. Herkes konuşmasına ve yaptığı haberine dikkat etmeli.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar