GÜNDEM

İsmail Saymaz, Selefi lider Murat Gezenler ile konuştu: Türkler Müslüman değil

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Cübbeli'nin işaret ettiği Selefi liderlerden Murat Gezenler ile konuştu.

İsmail Saymaz, Selefi lider Murat Gezenler ile konuştu: Türkler Müslüman değil

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Türkiye'de silahlı Selefi grupların olduğunu söylemişti. Ve bir anda medya dünyası bu konuyu tartışmaya başladı. 

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz da bu konuyu ele aldı ve Türkiye'deki selefi liderlerden biri olan Murat Gezenler ile konuştu. 

Çarpıcı açıklamalar yapan Gezenler, "Türkler Müslüman değildir, müşriktir" ifadelerini kullandı. 

İşte İsmail Saymaz'ın Murat Gezenler röportajı:

Cübbeli'nin suçladığı Selefi liderlerden Murat Gezenler, SÖZCÜ'ye konuştu:

“Türk toplumu müşrik bir toplumdur. Çünkü oy atmak ve çocukları okula göndermek şirktir. Askere gitmek küfürdür. Türkler Müslüman değildir.”

Bu sözler, Türkiye'deki Selefilerin en şöhretli vaizlerinden biri olan Murat Gezenler'e ait. Gezenler, “Silahlı 150 Selefi dernek var” diyen “Cübbeli Ahmet Hoca” lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü'nün, bizzat adını verdiği Selefilerden…

Ünlü'nün iddiasını sormak ve Selefiliği anlamak için Gezenler ile konuştum. 46 yaşındaki Gezenler evli ve dört çocuk babası… Konya'da yaşıyor. Şehadet Yayınları yoluyla görüşlerini yayıyor.

Yazdığı üç, çevirdiği 20 kitabı var. İmam hatip lisesinde Selefiliği benimsemiş. Harita, maden ve jeoloji mühendislikleri ile uzay bilimi bölümlerini kazanmış. Fakat hepsinden atılmış.

2001'den beri El Kaide ve IŞİD'den dört yıl cezaevinde kalmış. Tüm davalardan beraat ettiğini söylüyor. Kendisini “davetçi” diye niteliyor. Aslında propagandist… 2016'ya kadar IŞİD'i desteklediğini saklamıyor. Zaten MİT raporunda IŞİD'in Konya lideri sayılıyor. Ancak o, “Benim cemaatim yoktur. Liderlik vasfına sahip değilim. Beraber olduğum arkadaşlar var” diyor. Bakın, neler söylüyor:

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar