GÜNDEM

Mehmet Acet'ten Nihat Hatipoğlu ve Ali Erbaş'ı hedef alanlara FETÖ göndermesi

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Nihat Hatipoğlu koronaya yakalanması, Ali Erbaş'ı ise resmi üniformasıyla yaptığı Giresun ziyareti nedeniyle eleştirenlere tepki gösterdi.

Mehmet Acet'ten Nihat Hatipoğlu ve Ali Erbaş'ı hedef alanlara FETÖ göndermesi

Sel nedeniyle ağır hasarın oluştuğu ve bazı vatandaşların kaybolduğu Giresun'a ziyarette bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bölgeye resmi üniforması olan cübbesiyle gitmesi nedeniyle eleştirildi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise koronaya yakalandığını duyurması sonrasında sosyal medyada linç edildi, hedef alındı.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, bu eleştirilerin "fikir beyanı, düşünce özgürlüğü olmadığını, ingilizce tabirle 'hate crim^' yani nefret suçu" olduğunu söyledi.

Acet, şunları kaydetti:

PAPYON MU TAKSAYDI?

"Neymiş? Diyanet İşleri Başkanı ne diye sel bölgesine gidermiş. Madem gitti, ne diye sarıkla, cüppeyle oraya gidermiş. Ya neyle gidecekti? Yakasına papyon takıp öyle gitmesi mi uygun düşerdi?" diyen Acet, Hatipoğlu için de "Bir insan hastalandı diye, koronaya yakalandı diye hakaretlere, küfürlere maruz kalıyorsa burada doğrudan kişiliğine yönelik bir saldırı olduğu açıktır. Kişinin bir davranışını eleştiri konusu yapmaktan öte, her durumu, her sözünü ya da her davranışını nefret söylemi ya da karalama kampanyasının parçası haline getirme durumu söz konusu" dedi.

FETÖ GÖNDERMESİ

Acet, bu eleştirilerin "yabancısı olmadıklarını" söyleyerek "FETÖ güçlü olduğu dönemde böyle yapardı" ifadelerini kullandı:

"28 Şubat’ta nefret suçlarının bin bir türlüsüne tanıklık ettik. Bir kişiyi hedef haline getirdikten sonra havada bulutların toplanmasından, karada toprağın toz üretmesinden o kişiyi sorumlu tutan hastalıklı bir tutum bu."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar