GÜNDEM

Hadi Özışık'tan Ali Erbaş'ın kıyafetini eleştiren Mehmet Bekaroğlu ve İrfan Değirmenci'ye tepki

Gazeteci Hadi Özışık, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın selin büyük hasar oluşturduğu Giresun'a resmi üniforması olan cübbeyle gitmesine tepki gösteren Mehmet Bekaroğlu'nu eleştirdi. Özışık, "Nasıl gitseydi? Ne giymeliydi? Şort mu, parmak arası terlik mi?" diye sordu.

Hadi Özışık'tan Ali Erbaş'ın kıyafetini eleştiren Mehmet Bekaroğlu ve İrfan Değirmenci'ye tepki

Gazeteci Hadi Özışık, dünkü Youtube yayınında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın selin büyük hasar oluşturduğu Giresun'a ziyaretine ilişkin sosyal medyada başlatılan tartışmalara tepki gösteri.

ALİ ERBAŞ'IN GİRESUN ZİYARETİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, selin büyük hasar oluşturduğu Giresun'un Dereli ilçe merkezinde incelemelerde bulundu. Erbaş, esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bölgeye gönderilen erzak kolilerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtımı sırasında dağıtıma katılan Erbaş, selde babası kaybolan Dursun Can Akar'ı da ziyaret etti ve şunları kaydetti:

"Ümidimiz sağ salim bulunsun. Her halükarda ya sağ yada vefat etmiş olarak devletimiz bulmaya çalışıyor. Biz dua, sabır, tevekkül, tahammül edeceğiz. İsyan etmeyeceğiz. Cenabıhak'tan gelen her türlü afet önüne geçemeyeceğimiz için 'Boynumuz kıldan ince.' diyeceğiz ama bundan sonra tedbirlerimizi alacağız. Bakanlarımızın, yetkililerin tavsiyeleri doğrultusunda evlerimizi ona göre yapacağız. Bu tedbirdir ve en önemli görevlerimizden birisidir. Cenabıhak yardımcımız olsun. Sabır ve tahammül içerisinde inşallah kayıplarımızı bulmaya çalışacağız."

İRFAN DEĞİRMENCİ'YE TEPKİ

"Bu ülkede iyi bir şey yapmak bazı insanlara gerçekten batıyor. Gün boyunca Ali Erbaş da hedefteydi" diyen Özışık İrfan Değirmenci ve Mehmet Bekaroğlu'nu eleştirdi.

Özışık, İrfan Değirmenci'nin Erbaş'ın kıyafetlerini işaret ederek "cübbe ve sarığıyla gitti" ifadelerini kullanmasına tepki gösterdi. Özışık "Erbaş, Allah'tan gelen, dediği için linç ediliyor. Allah'tan  gelen bir felakete  sabır diledi diye linç ediliyor. Ne demeliydi? Nasıl bir ifade kullanmalıydı? Birileri bunu açıklasın" diye seslendi.

BEKAROĞLU'NA SERT ÇIKIŞ: BİLMESEM, "SARHOŞ" DİYECEĞİM

Özışık, CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun da tıpkı İrfan Değirmenci gibi Ali Erbaş'ın kıyafetlerini hedef alan paylaşımını ekrana yansıtarak şunları söyledi:

"Bekaroğlu'nun geçmişi belli, zihniyeti belli. Bildiğimiz, tanıdığımız. Bildiğim kadarıyla namazında niyazında inanan bir insan. Fakat "Diyanet İşleri Başkanı sel alanına niçin cübbeyle dalmış? Fikri olan var mı, Ali Erbaş ne yapmaya çalışıyor?" diye bir soru sormuş.

"Niçin cübbeyle dalmış(!)" Bir zamanlar Erbakan'a yaptıkları zulmü, işte bu beyefendinin de (Mehmet Bekaroğlu) o dönemde uğradığı zulmün benzeri Ali Erbaş'a yapılıyor. Fakat bu beyefendi 28 Şubat'ta çektiği acıları unutmuş. Şu anda Diyanet İşleri Başkanı'nı böyle bir şeyle sulamaya kalkışıyor. Sizi, bizi etkileyeceğini zannediyor. Kim bu beyefendi? CHP'nin kadın kontnejanından aday gösterilip, milletvekili olan bir beyefendi. Saadet'e, Tayyip Erdoğan'a düşman olmuş; Tayyip Erdoğan'a sabahtan akşama kadar sosyal medyada düşmanlık yapmış; CHP'nin saflarına katılmış; o da yetmezmiş gibi şimdi Ali Erbaş'ın cübbesine ve sarığına dil uzatıyor. Yazıklar olsun! Daha ağır konuşurum da... Ama Mehmet Bekaroğlu'na yazıklar olsun(!) demem herhalde yeterlidir.

Hadi İrfan Değirmenci söyler. Öbürü söyler... Ama Mehmet Bekaroğlu bir fikrin varsa sana sesleniyorum. De ki: Ali Erbaş oraya şu kıyafetle gitmeliydi. Mesela kapriyle, şortla mı gitmeliydi? Yoksa parmak arası terlik giyip yazlık kıyafetle mi gidecekti? Bu adamın oraya tatile gittiğini mi zannediyorsun? Siz ne yiyiyorsunuz, ne içiyorsunuz? Kafanız mı iyi? Sizi tanımasam bilmesem sarhoş diyeceğim.

Ali Erbaş'a yapılan bu saldırıları gördüğünde senin yapman gereken tek bir şey vardı! Saldırılar Ali Erbaş'a değil ki! (Bu saldırılar) Diyanet'e, İslamiyet'e, bu adamın camide okuduğu hutbeye... Yani takılmışlar sen de onların kuyruğuna takılmış gidiyorsun."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar