POLEMİK

Kübra Par'dan Abdulkadir Selvi'nin "Akşener" yorumuna tepki

Habertürk yazarı Kübra Par, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin Akşener'in açıklamalarını değerlendirdiği sırada kullandığı “Siyasete kadın eli değince böyle oluyor” ifadesine tepki gösterdi.

Kübra Par'dan Abdulkadir Selvi'nin "Akşener" yorumuna tepki

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in siyasette "masa" açıklamasına yönelik yaptığı değerlendirmede “Siyasete kadın eli değince böyle oluyor” ifadesini kullandı.

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde "Mesele Akşener’in kadın olması değil" başlıklı bir bölüm kaleme alarak Abdulkadir Selvi'yi eleştirdi:

Bu arada Abdülkadir Selvi, dünkü yazısında Meral Akşener’in “Parlamenter sisteme dönüş için AK Parti ve CHP ile uzlaşı masası” çağrısını “Siyasete kadın eli değince böyle oluyor” diyerek bir kadının hazırladığı yemek masasına benzetmiş.

“Mönü’de de başkanlık sistemi var” ifadesiyle ti'ye almış.

Teklifi bir erkek siyasetçi yapsa “Oyun kurucu, gündem belirleyici” gibi cümlelerle anlatılacak bir politik hamle, kadın siyasetçiden gelince birden “Kadın eli değdi”’ye dönüyor.

En ciddi meselelerde dahi zihinlerindeki cinsiyet rolü kalıplarını kıramıyor bazı meslektaşlarımız.

Ne yani bu saatten sonra size “Aslında iyi şefler erkeklerden çıkar, yemek yapmak, masa kurmak sadece kadın işi değildir” gibi klişelerle mi yanıt verelim?

Allah'tan “Elinin hamuruyla büyük işlere giriyor” falan demiyorsunuz!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum