GÜNDEM

Abdulkadir Selvi, Akşener'in "masa" açıklamasını değerlendirdi: Masa aslında yok

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Meral Akşener'in "masa" açıklamasını değerlendirdiği bir yazı kaleme aldı.

Abdulkadir Selvi, Akşener'in "masa" açıklamasını değerlendirdi: Masa aslında yok

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz gün Halk TV’nin 20. Saat programında Özlem Gürses’in sorularını yanıtladı.

Akşener, Gürses'in “AKP-İYİ Parti yakınlaşması olabilir mi? Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için bir ittifak kurulabilir mi?” sorusuna "İttifak demeyelim onun adına, masa kurulabilir. Ama ana muhalefet partisinin genel başkanı da o masada olmak durumundadır. Ben ve arkadaşlarım, iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek üzere elbette o masada oluruz. Fikirlerimizi, tasarımlarımızı, taleplerimizi ortaklaştırmak için. Ama diyorum ki, sadece bizimle de olmaz. Çünkü o sistemin meşru bir zemin haline olması için ana muhalefet partisine de ihtiyaç var. Ana muhalefet partisi de orada olmak durumundadır" yanıtını verdi.

BAZI GAZETECİLERİN ÖDLERİ KOPUYOR

Akşener'in açıklamasını bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Kılıçdaroğlu’ndan daha fazla millet ittifakı için gayret gösteren bazı gazetecilerin, Meral Akşener cumhur ittifakına geçerse diye ödleri kopuyor" dedi:

Akşener, külliyede bir resepsiyona mı katıldı? Orada Erdoğan’la selamlaşırken tebessüm mü etti? Bahçeli, “Evine dön” çağrısı yapıp, Erdoğan destek mi verdi? Bunlarda bir panik başlıyor. Meral Hanım’ı buldukları her yayında önce, “AK Parti ile ittifak yapacak mısınız?” diye soruyorlar. O “Yok” diyor. Ama bunları kesmiyor. Bir kez de “Cumhur ittifakına geçecek misiniz?” diye soruyorlar. Meral Hanım’da da ne sabır varmış... Her sorulduğunda neden cumhur ittifakına geçmeyeceğini anlatıyor.

PÜF NOKTASI

Akşener’in masa önerisinde ustalıkla gizlenmiş bir nokta var. “İyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek üzere elbette o masada oluruz” diyor.

Akşener’in masasına oturmak için önce “başkanlık sistemi”nin başarısız olduğunu kabul edeceksin. Sonra güçlendirilmiş parlamenter sistemi konuşacaksın. Usta işi bir tuzak bu.

...

Akşener önerdi ama ortada bir masa yok.

İYİ Parti Lideri’ne sevindirici bir haberim olacak. Kemal Bey, ocak-şubat aylarında muhalefet liderlerini bir araya getirecek bir masaya sıcak bakıyormuş. Bu durumda herkes kendi masasına...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum