GÜNDEM

Kübra Par sordu: Peki Biden Erdoğan’a hazır mı?

Habertürk yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde Ankara'nın ABD seçim sonuçlarında "her ihtimale" hazır olup olmadığını değerlendirdi.

Kübra Par sordu: Peki Biden Erdoğan’a hazır mı?

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, Ankara'nın ABD başkanlık seçimlerinde hangi aday seçilirse seçilsin, onuca hazırlıklı olduğu yorumlarının kendisini gülümsettiğini, çünkü "aksine Ankara'nın Biden ihtimaline hazır olmadığını ve başta Cumhurbaşkanı ve dış politika ekibi olmak üzere morallerin hafif bozuk olduğunu" düşündüğünü aktardı.

Önceki gün Biden’ın seçilmesi durumunda ABD-Türkiye ilişkilerinin nasıl şekilleneceğini dış politikanın belirleyici isimlerinden biriyle konuştuğunu söyleyen Par, “Biden’a hazır mısınız?” sorusuna, “Asıl Biden Erdoğan’a hazır mı?” şeklinde "esprili" bir yanıt aldığını aktardı.

"Biraz düşününce bu soru ciddi anlamlar içeriyor" diyen Par, Biden’ın başkan yardımcısı olarak görev yaptığı 2016’dan bu yana köprünün altından çok sular aktığını, hem Erdoğan hem de Türkiye kamuoyu açısından ilişkilerin kaldığı yerden, eski kodlarıyla devam etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Par, bu ifadesinin ardından "Sebeplerini tek tek anlatayım…" diyerek devam etti.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar