GÜNDEM

İsmail Saymaz yazdı: Askıda medya

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Berat Albayrak'ın istifası sonrasında medyanın tutumunu eleştirdi.

İsmail Saymaz yazdı: Askıda medya

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası sonrasında medyanın çokça eleştirilen tutumunu bugünkü köşesine taşıdı. Saymaz, istifa paylaşımı geldiği andan itibaren medyadaki tutumu adım adım atlatmasının ardından sert eleştirilerde bulundu. Deneyimli gazeteci, "Okunmadıkları ve izlenmedikleri halde kamu kaynaklarıyla ayakta tutulan bu medya düzeni, bir gün AK Parti seçimleri kaybetse bu haberi bile veremeyecektir. Kim bilir, belki de yine Instagram'da öğreneceklerdir. Tabii o güne kadar sosyal medya kapatılmazsa…" ifadelerini kullandı:

SONUMUZU HAYREYLESİN

Albayrak'ın istifası bile başlı başına, TL'nin değer kazanmasını, doların ve Euro'nun gerilemesini sağladı. Ekonomik yıkımın bir sebebi; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile saray merkezli tek adam yönetiminin kurulması, TBMM'nin devre dışı bırakılması ve hukuk devletinin rafa kaldırılması ise…

Bir diğer sebebi de medyanın iktidar tarafından ele geçirilmesi ve zorbalıkla susturulmasıdır.

Altın ve döviz arttıysa, enflasyon dizginlenemiyorsa, işsizlik can yakıyorsa bu biraz da…

Vatandaş, Albayrak'ın Instagram'da paylaştığı istifasını televizyonda izleyemediği ve gazetede okuyamadığı, yabancı medyadan öğrenmek zorunda bırakıldığı içindir. ABD seçimlerini günlerdir, ABD'li bakanın istifasını saatlerce konuşanlar, Albayrak'ın A'sını bile anamadığı içindir.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar