GÜNDEM

Hadi Özışık’tan 'amiral gemi' Hürriyet'e Berat Albayrak eleştirisi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa paylaşımını görmeyen 'amiral gemi' Hürriyet'e "Sabahleyin Türkiye'nin amiral gemisinde bu haberin olmaması karşısında ben sıkıldım, utandım" diyerek eleştiride bulundu.

Hadi Özışık’tan 'amiral gemi' Hürriyet'e Berat Albayrak eleştirisi

Hadi Özışık, bugünkü "Berat Albayrak'ın koltuğuna kim oturacak?" başlıklı Youtube yayınında gazeteciler Hakan Güldağ, Rasim Ozan Kütahyalı ve Murat Yetkin'i konuk etti. Programda Albayrak'ın istifa paylaşımının yanı sıra bu haberin medyada görülmemiş olmasına ilişkin tartışma da masaya yatırıldı.

HADİ ÖZIŞIK: TÜRK MEDYASI OLUMSUZ BİR SINAV VERDİ

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Hadi Özışık "Dün Türk basını aslında çok olumsuz bir sınav verdi. Bir bakanın istifası televizyonlarda, gazetelerde çok basit bir şey yapılabilir. Hesabın hacklenip, hacklenilmediği öğrenilir, bu haber kullanılabilirdi. Ben geceden itibaren baktım. Hakan Güldağ'ın genel yayın yönetmeni olduğu Dünya gazetesi maneştten vermişti. Gece boyunca Habertürk'te Kübra Par'ın programının dışında haber görülmedi ve kullanılmadı" ifadelerinin ardından Güldağ'a "Kimse seni arayıp bu haberi kullan ya da kullanma bir şey söyledi mi?" sorusunu yönetti.

HAKAN GÜLDAP: YAYINLAMAKTA BİR BEİS GÖRMEDİK

, bu soruya "Hayır. Ayrıca hacklenme iddialarına ilişkin bir yalanlama da gelmedi. Üstelik Instagram hesabının o kişiye ait olup olmadığı da kontrol edilebilen bir şey. O nedenle bunu yayınlamak konusunda bir beis görmedik. Zaten ifade özgürlüğü diye bir şey var. Sayın bakan ifade etmişse bu yayınlanacak. O söylediğin çok acı bir şey. Olacak şey değil. Bu sabah kendimiz toplantıda konuştuk. Televizyondaki bazı arkadaşlarla da konuştuk. Onlar gece 1'e kadar beklemişler. Ha geldi, ha gelecek diyerek. Hepsi yaptığı işle ilgili büyük sıkıntı ifade ettiler." dedi.

Özışık, "New York Times yayın yapmış, Bloomberg yayın yapıyor. Dnya gazeteleri yayına girmiş. Sen niye durumdan vazife çıkarıyorsun da 'Bekleyin' diyorsun. Biz İnternethaber'de "Bu haber ortalığı karıştırdı. Böyle bir mesaj var. İstifa etti mi etmedi mi?" diye sorduk. Bu kadar. İnsanlar gece boyunca televizyonlara baktılar. Biz Cüneyt Özdemir ile dün yayın yaptık. Anlık 130 bin kişi izliyordu. O videoyu 1,5 milyon kişi izledi" dedi.

HAKAN GÜLDAĞ: TUZ KOKTU

Hakan Güldağ, "Evet, bizim de internet sitesi rekor kırdı. Haberi başka bir yerde göremeyince insanlar oraya baktılar. Medya iyi bir sınav vermedi. Tuz koktu diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

HADİ ÖZIŞIK'TAN HÜRRİYET'E ELEŞTİRİ

Özışık, Hürriyet gazetesini işaret ederek şöyle devam etti:

"Bence çok acı. Ben yıllardır gazetecilik yapıyorum. Durumdan bu kadar vazife çıkarılmaz. Bugün konuşuyoruz bazı muhalif arkadaşlarla diyorlar ki 'iktidar baskısı'. Ya ne alaka!? İktidar mı diyor bu haberi kullanma diye? Kullan kardeşim! Seni asacak değil ya! Sabahleyin Türkiye'nin amiral gemisinde bu haberin olmaması karşısında ben sıkıldım, utandım. Sabah gazetesini anlarım. Serhat Albayrak kullanmamıi olabilir. Ama bütün gazeteler..."

Hakan Güldağ söz alarak şöyle devam etti: "O bile bana tuhaf geliyor. Gazetecinin sorumlu olduğu tek merci halk."

MURAT YETKİN: MEDYA TARİHİNDE KARA BİR LEKE

Murat Yetkin Albayrak'ın istifası duyulduğu andan beri yaşananların medya tarihine "kara bir leke" olarak geçtiğini söyledi. Yetkin, birçok kanalın haberi Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının arasında duyurduğunu söylerken, başlı başına bir haber olarak ele alınmadığını kaydetti. Hadi Özışık, "Habertürk'ün hakkını teslim edelim" derken; Yetkin, TRT örneğiyle konuşmasına devam etti. "Devletin kanalının haberi vermediğini" söyledi. Rasim Ozan Kütahyalı, TRT'nin istifa haberini bugün öğleden sonra girdiğini hatırlatması üzerine Yetkin, şunları kaydetti:

"BU SANSÜRÜ CUMHURBAŞKANLIĞI MI UYGULUYOR, YOKSA MATRUŞKALAR MI VAR?"

"Editör arkadaşlarımız gece 1'e 2'ye kadar haber bekliyorlar. Nereden haber bekliyorlar? Türkiye'deki medyanın durumu ortada... Cumhurbaşkanı'nın 19 Ekim'de yaptığı konuşma, dün akşamdan beri yaşananlarla kafama oturdu. Orada 'Medya pek çok imkana shaip ama bizim sesimiz, nefesimiz olamıyor' dedi. O zaman 'Daha ne kadar olsun' demiştim. Ama dün akşamdan beri ayrı bir yere oturuyor. Acaba bu "öz sansür" girişimi hükümetin, Cumhurbaşkanlığı'nın etkisiyle mi oluyor. Yoksa Ak Parti bünyesi içinde matruşkalar mı var?"

HADİ ÖZIŞIK: "NİYE DURUMDAN VAZİFE ÇIKARIYORSUNUZ?"

Özışık, bunun üzerine "Ak Parti'nin Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıklama yapıyor. Medyada bu haberin, buna rağmen kullanılmaması... Biz İnternethaber olarak haberi girdik, herkes okudu devam etti. Niye durumdan vazife çıkarıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Yetkin, bunun üzerine "Dün geceden beri haber kaynaklarıma ulaşmakta sıkıntı çekmedim. Kendi başıma gazeteciliğimi yaptım. Elime geçen bilgileri de sabah erken saatte yayınladım. Kimse de bana 'Niye yayınlıyorsun?' demedi" dedi.

RASİM OZAN KÜTAHYALI: "HÜRRİYET NEDEN GÖRMEDİ?"

Kütahyalı, "Sabah grubu haberi görmek istemedi. O anlaşılabilir. Fakat Hürriyet grubunda nereye sormuşlar, nereden haber bekliyorlarmış? Birine mi sormuşlar? Biliyor musunuz?" diye sordu. Yetkin bu soruya "Tahminim, herhalde onlar da gözlerini Sabah grubuna dikmişlerdir. Onu bana değil, Hürriyet gazetesinin genel yayın müdürüne soracaksınız. Biz 2018'in Ekim ayında istifa ettim ayrıldım. Oradaki ilişkiler nereye gidiyor, nereden dönüyor onu bilemem. Ben tahminimi söylüyorum" şeklinde cevap verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar