GÜNDEM

İsmail Saymaz neden TT oldu?

Gazeteci İsmail Saymaz, Papa ile ilgili "yapmadığı" bir paylaşım gerekçesiyle ve iktidarın inşaat politikalarını eleştirdiği bir başka tweeti nedeniyle sosyal medyada hedef alındı. Saymaz, hakkında ardı ardına paylaşım yapılması nedeniyle TT oldu.

İsmail Saymaz neden TT oldu?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçtiğimiz günlerde selin büyük hasar oluşturduğu Giresun'un Dereli ilçe merkezinde incelemelerde bulunmuş, esnafa geçmiş olsun dileklerini ileterek, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bölgeye gönderilen erzak kolilerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtımı sırasında dağıtıma katılmıştı. 

İSMAİL SAYMAZ'DAN ALİ ERBAŞ'A ELEŞTİRİ

Ali Erbaş'ın resmi üniforması olan cübbesi ile yaptığı Giresun ziyaretine ilişkin eleştiriler gelirken gazeteci İsmail Saymaz da "Diyanet İşleri Başkanı’nın sel felaketi ile ne ilgisi var? Haydi, gitti, diyelim, çamur deryası içinde cübbeyle gezmesinin ne manası var?" dedi.

İSMAİL SAYMAZ YAPMADIĞI BİR PAYLAŞIM NEDENİYLE HEDEF ALINDI

Saymaz'ın bu tweeti tepki çekerken kısa bir süre sonra bir başka tweet ile kıyaslanarak paylaşılmaya başlandı. Saymaz'ın paylaştığı iddiasıyla dolaşımda olan tweette Papa'nın deprem bölgesi ziyareti nedeniyle övüldüğü görülüyor.

Saymaz, Papa ile ilgili böyle bir tweet atmadığını söylese de söz konusu görsel çokça paylaşıldı ve İsmail Saymaz kısa süre içinde TT oldu. Saymaz konuyla ilgili "Papa hakkında yazılmış, bana ait olmayan, sahte bir tweeti dolaştırıyorlar. Bari düzgün bir Türkçeyle yazsaydınız. Hasta bunlar" dedi.

"İNŞAAT YA RESULALLAH"

Saymaz'ın hedef alınmasına sebep olan ve kendisinin paylaştığı bir diğer tweet ise iktidarın inşaat politikalarını eleştirdiği “İnşaat ya Resulallah...” içerikli tweet oldu.

Bloomberg'den bir haber paylaşarak “İnşaat ya Resulallah..." ifadesini not düşen Saymaz, bu paylaşımıyla Hz. Muhammed'i (s.a.v)  kast ettiği ve peygamberi hedef aldığı iddiasıyla linç edildi. Saymaz, böyle bir niyetinin olmadığını, iktidarın inşaat politikalarını eleştirdiğini söyledi.

CÜNEYT ÖZDEMİR'DEN TEPKİ

Gazeteci Cüneyt Özdemir, bugünkü Youtube yayınında İsmail Saymaz'ın bu paylaşım nedeniyle linç edilmesine tepki gösterdi. Özdemir, Saymaz'ın kullandığı “İnşaat ya Resulallah..." ifadesinin Birikim Dergisi'nde iktidarın inşaat sektörüne yönelik yatırımlarını anlatan detaylı bir haber için başlık olarak kullanıldığını, daha sonra Tanıl Bora'nın bununla ilgili bir kitap çıkarttığını söyledi. 

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar