GÜNDEM

İsmail Küçükkaya'dan AYM üyesi Yıldırım'a tepki

Gazeteci İsmail Küçükkaya, dün Twitter'da gündem olan tweeti nedeniyle AYM üyesi Engin Yıldırım'ı eleştirdi.

İsmail Küçükkaya'dan AYM üyesi Yıldırım'a tepki

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin AYM'nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararının 'yerindelik denetimi kapsamında kaldığı' gerekçesiyle, yeniden yargılamaya yer olmadığı kararı sonrasında, sosyal medya hesabından AYM'nin fotoğrafını "Işıklar yanıyor" notuyla paylaştı.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Yıldırım'a tepki göstererek, "#DevletinAklıNerede ? 1- AYM Kararlarını ‘tanımıyorum’ diyebilir mi yerel mahkeme? 2- AYM üyesi böyle absürd bir tweeti nasıl atar? Anayasal kurumları devlet ciddiyetine uygun davranmaya davet ediyoruz. Vatandaşın çözüm bekleyen sorunları var" paylaşımında bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: IŞIKLARIMIZ HİÇ SÖNMÜYOR

Öte yandan İçişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından da bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda "Işıklarımız hiç sönmüyor..." denilirken bir süre sonra aynı tweet paylaşılarak, "Işıklarımız yanmaya devam ederken..." denildi.

ENGİN YILDIRIM TWEETİ SİLDİ

Yaşananların ardından Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, paylaşımını sildi. Yıldırım, ardından "Şahsi Twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar