GÜNDEM

Sevilay Yılman ve İsmail Saymaz'dan "AYM" tweetlerine ilişkin açıklamalar

AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın tweetine yönelik paylaşımları "darbe" haberlerine konu olan gazeteciler Sevilay Yılman ve İsmail Saymaz, paylaşımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sevilay Yılman ve İsmail Saymaz'dan "AYM" tweetlerine ilişkin açıklamalar

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin AYM'nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararının 'yerindelik denetimi kapsamında kaldığı' gerekçesiyle, yeniden yargılamaya yer olmadığı kararı sonrasında, sosyal medya hesabından AYM'nin fotoğrafını "Işıklar yanıyor" notuyla paylaştı.

SEVİLAY YILMAN'IN TWEETİ

Bunun ardından Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman da bu tweeti paylaşarak "Mesaj derin... İnşallah hep yanar bu ışıklar!" notunu düştü.

İSMAİL SAYMAZ DA PAYLAŞTI

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz da söz konusu tweeti paylaşarak "Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’dan anlamlı tweet..." notunu düştü.

Yılman ve Saymaz, paylaşımlarından kısa bir süre sonra açıklamalarda bulundu. 

İSMAİL SAYMAZ'DAN AÇIKLAMA

İsmail Saymaz, "çarpıtma olmaması adına" açıklama yaptığını söyleyerek  “anlamlı” ifadesini eden kullandığını açıkladı. Saymaz, ayrıca aynı dakikalarda Halk TV canlı yayınında Şimdiki Zaman Siyaset programında bulunuyordu. Burada da Anayasa Mahkemesi üyelerinin Twitter kullanmaması gerektiğini, son dönemlerdeki siyasi paylaşımların yanlış olduğunu söyledi:

Saymaz, açıklamasında buna da yer vererek "Sevgili arkadaşlar, çarpıtma olmaması adına vurgulamak isterim: ben “anlamlı” ifadesini “manidar” mealinde kullandım. Şu an bulunduğum canlı yayında AYM üyelerinin sosyal medyadan mesaj vermemesi gerektiğini ve bu twitin çok hatalı olduğunu ifade ettim" dedi.

YILMAN'DAN AÇIKLAMA: TWEETİ NEDEN SİLDİM?

Gazeteci Sevilay Yılman da tweetini sildi ve neden sildiğine ilişkin bir açıklama yayınladı.

Yılman, "Anayasa Mahkemesi Üyesi @EnginYl'nin yaptığı paylaşıma dair tweetimi silmem tartışılıyor... Bitirir ya da bitirmez bilmiyorum ama o tweeti yazma ve silme sebebimi kısaca çok samimi bir şekilde izah etmeye çalıştım... O izahım ekteki fotoğrafta..." diyerek şu açıklamasyı yaptı:

Anayasa Mahkemesi bu ülkenin en yüksek yargı kurumudur. Kurumun resmi üyesi olan Engin Yıldırım'ın bugün yerel bir mahkemenin AYM'nin kararını bozması sonrası yaptığı paylaşımı "AYM'nin hukuğun üstünlüğüne vurgu olarak okudum. Ve bu yüzden de "AYM tüm mahkemelerin üstündedir" manasına geleceğini düşündüğüm "Mesaj derin! Evet! Bu ışıklar hiç sönmesin!" şeklinde bir ifadeyle yorumladım. Ancak sonra sildim o yorumumu çünkü AYM üyesinin paylaşımı bi rkesim tarafından benim anladığım şekliyle anlaşılmamış. "Darbe" vs tehdidi olarak okunmuştur.

Özetle... AYM üyesi Engin Yıldırım'ın (@enginyl) twitine tepkiler bambaşka bir hal alınca... Tamamen siyasileşince... Yaptığım paylaşımı sildim. Çünkü böyle bir polemiğin içerisinde olmak istemedim. Hala da istemiyorum. Benim için aslolan demokrasi, milletin iradesi ve hukuğun üstünlüğüdür! Bunun dışında herhangi bir tartışmanın içinde ya da parçası olmak ilkesel olarak duruşuma aykırıdır!

Nokta...

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: IŞIKLARIMIZ HİÇ SÖNMÜYOR

Öte yandan İçişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından da bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda "Işıklarımız hiç sönmüyor..." denilirken bir süre sonra aynı tweet paylaşılarak, "Işıklarımız yanmaya devam ederken..." denildi.

ENGİN YILDIRIM TWEETİ SİLDİ

Yaşananların ardından Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, paylaşımını sildi. Yıldırım, ardından "Şahsi Twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum