GÜNDEM

İmamoğlu'na bir tepki de Karar yazarı Taha Akyol'dan

İstanbul Şehir Tiyatroları'nda üç muhafazakar yazara uygulanan sansüre bir tepki de Karar gazetesi yazarı Taha Akyol'dan geldi. Akyol, yapılan bu ideolojik sansür karşısında hayal kırıklığına uğradığını yazdı.

İmamoğlu'na bir tepki de Karar yazarı Taha Akyol'dan

İstanbul Şehir Tiyatroları'nda yaşanan sansür olayına tepkiler sürüyor. Geçtiğimiz hafta Necip Fazıl Kısakürek, Mustafa Kutlu ve İskender Pala'nın eserlerine uygulanan sansüre birçok muhafazakar yazar tepki göstermişti. 

17 milyonu kucaklayacağını söyleyen Ekrem İmamoğlu'nun bu uygulamasına bir tepki de Karar gazetesi yazarı Taha Akyol'dan geldi. Biraz geç bir tepki olsa da Akyol'un söylediklerine kulak vermek gerekiyor. 

Akyol, yaşanan sansür karşısında hayal kırıklığına uğradığını şu sözlerle dile getiriyor:

"İstanbul Şehir Tiyatroları’nın repertuvarından üç edebiyatçımızın oyunları çıkarıldı. Necip Fazıl’ın Reis Bey, Mustafa Kutlu’nun Mavi Kuş ve İskender Pala’nın Aşk Bir Zamanlar adlı oyunları.

Bu oyunların edebiyat ve tiyatro açısından değerleri üzerinde yazacak değilim; bu edebiyatçıların işi…

Zaten bunun aritmetik bir ölçüsü de yok. Her üçünün de edebiyat sahasında tanınmış, iyi okunan isimler olduğu bellidir.

“Herkesi kucaklama” iddiasıyla seçim zaferi kazanan Ekrem İmamoğlu döneminde böyle bir tasarruf yapılması, bu yazarları seven çevrelerde ve bende de hayret, hatta bir ölçüde hayal kırıklığı yarattı.

Gücü, iktidarı alana kadar en kapsayıcı, en geniş ufuklu söylemler… Güç elde edilince, hele de pekiştirilince “bizdencilik” yapmak maalesef hâlâ aşamadığımız eski bir siyasi hastalıktır; sağda da solda da…

Dilerim bu üç yazarın repertuvardan çıkarılması arızi bir olaydır ve İmamoğlu bu hastalıktan kendisini uzak tutar…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar