GÜNCEL

İmamoğlu'nun amacı muhafazakarları sahneden silmek mi?

Her görüşten insanı, 17 milyonu kucaklayacağım sloganı ile iş başı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Şehir Tiyatroları'ndan muhafazakar eserleri ve oyunları çıkarttırması büyük tepkilere neden oldu.

İmamoğlu'nun amacı muhafazakarları sahneden silmek mi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 milyonu kucaklayacağız sloganı ile seçimleri kazanmıştı. Bir kesim İstanbullu bu sözlerle umutlanırken bir kısım İstanbullu ise temkinli gözlerle olacakları seyretmeye başlamıştı. 

Fakat mazbatasını aldıktan sonra İmamoğlu ismi, işten atılmalar ve belediyedeki skandallarla duyulmaya başlandı. 

Yani umutlananların umutları azalırken temkinli gözlerle seyredenlerin ise içlerinde gizledikleri tahminleri tutmaya başladı. 

İşte bunun son örneği de Şehir Tiyatroları oldu. Muhafazakar oyunlar ve eserler bir bir sahnelerden kaldırıldı. 

Bu eserler arasında Necip Fazıl, İskender Pala ve Mustafa Kutlu gibi isimlerin oyunları bulunuyor. 

Üstelik yapılan açıklamalarda da her zamanki gibi israf bahane edildi. İyi de neyin israfı bu? Muhafazakar oyunları sahneden silmek ile israfın veya tasarrufun ne ilgisi var? 

Daha çok sorulacak soru var fakat biz İBB Kültür Daire Başkanı Muratlı'nın açıklamalarını verelim ve yorumu sizlere bırakalım...

"Çıkarılma kelimesini çok sert buluyorum. Onu şöyle söylesek daha uygun olur. Çünkü biz o niyetle hareket ettik. Önceliğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesinde israfı önlemek, ekonomik nedenler olarak söyleyebilirim. Proje bazlı oyunculara çok fazla yer verilmişti, bunların ekonomik maliyeti çok yüksekti ve biz ekonomik kaygıları başta tutmak, ayrıca kendi oyuncularımızı ön plana çıkarmak için, Şehir Tiyatroları'nın çok kıymetli sanatçıları oyuncuları var, onlarla beraber kendi oyunlarımızla ve oyuncularımızla ortaya çıkmak adına, sadece ikisini repertuvardan kaldırdık."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar