GÜNDEM

İlginç çıkışları ile Mehmet Çilingiroğlu

Agresif bir tutum, tartışma ve anlık çıkışlar... California Üniversitesi Öğretim Üyesi olan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Türk televizyonlarında katıldığı canlı yayın programlarındaki ilginç tavırlarıyla dikkat çekiyor. Çilingiroğlu, çoğu zaman "sağlık ve salgın" konularının dışındaki yorumlarıyla da gündeme geliyor, tepki çekiyor...

İlginç çıkışları ile Mehmet Çilingiroğlu

Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle ekranlarda görmeye başladığımız doktorlardan biri olan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, programlardaki agresif tavırlarıyla dikkat çekiyor. Çoğu zaman sağlık değerlendirmelerinin dışındaki farklı konularla ilgili de yorumlarda bulunan Çilingiroğlu, bir gün moderatörle tartışırken başka bir gün canlı yayında şarkı söylüyor. Bir başka günse farklı bir doktorla tartışmaya giriyor. Çilingiroğlu, katıldığı son programdaki açıklamalarıylada okları üzerine çekti...

BAHÇELİ'YE YÖNELİK SÖZLERİ

Mehmet Çilingiroğlu, dün akşam Halk TV'de Şimdiki Zaman Siyaset programında, Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) Ankara'da Covid-19 salgını konusunda yaptığı uyarıları aktarırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TTB'ye yönelik sözlerini eleştirdi ve "MHP'yi kapatıp, AK Parti'ye katılsın" ifadelerini kullandı.

Çilingiroğlu'na MHP'den çok sert tepki geldi! Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Çilingiroğlu için "Sözde bilim adamı", "FETÖ’cü müptezel", "O dili kökünden koparırız" ifadelerini kullandı.

ÇİLİNGİROĞLU'NUN İLGİNÇ TAVIRLARI

Covid-19 salgını sonrasında ekranlarda sıklıkla görmeye başladığımız bir isim olan California Üniversitesi Öğretim Üyesi olan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, canlı yayınlanan programlardaki ilginç tutumu ve agresif tavırlarıyla dikkat çekiyor. Çilingiroğlu, katıldığı hemen hemen her yayında sosyal medyada gündem olmasına sebep olacak bir tutum sergiliyor.

DİDEM ARSLAN YILMAZ İLE TARTIŞMIŞTI

Mehmet Çilingiroğlu, 1 Nisan tarihinde Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye’nin Nabzı Programında sözünün sürekli kesildiğini iddia ederek açıklamalarını sürdürdü. Moderatör Didem Arslan Yılmaz, aksine herkesten daha fazla söz hakkı kullandığını, stüdyodaki konuklara saygı duyması gerektiğini söyledi. Çilingiroğlu, uzun konuşmalarının ardından "Ben saygı duyuyorum. Bana ABD'den kalkıp konuşma denemez" ifadelerini kullandı ve yayını terk etti. Yılmaz, Çilingiroğlu'nun bir anda yayından ayrılması sonrasında “Katılmıyorsanız da katılmayın canım Allah Allah” diyerek elinde kalemi masaya attı. Gerginliğin ardından reklama gidildi.

AHMET HAKAN'IN PROGRAMINDA ZEYBEK OYNADI, ŞARKI SÖYLEDİ

Çilingiroğlu'nun bir başka ilginç tavrı ise 20 Nisan'da CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında görüldü. Ahmet Hakan, programın Rusya'dan konuğu olan gazeteci Maria Gladkikh ile sohbeti sırasında danslardan söz etmesi ve zeybeki hatırlatması üzerine Çilingiroğlu, bir anda ayağa kalkıp zeybek oynamaya başladı. 

Çilingiroğlu'nun yayın sırasında zeybek oynaması sosyal medyada gündem olunca programın 23 Nisan tarihli yayınına da konuk olarak katıldı. Bu sefer canlı yayın sırasında şarkı söyledi. Çilingiroğlu, bu yayının ardından da sosyal medyada çokça konuşuldu.

MESLEKTAŞI MEHMET CEYHAN İLE MASKE KONUSUNDA TARTIŞTI

Çilingiroğlu,  Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın salgının ilk dönemlerinde "Sağlıklı kişinin maske takmasının önemi yok" sözlerini Twitter hesabından alıntılayıp, "Mehmet hocam önceden maske takılmasın diyenlerdendiniz? Şimdi takın diyorsunuz? Bilim mi değişti, siz mi anlayamadım? Yani bulaşıcı üst solunum yolu enfeksiyonlarında en basitinden maske takmıyorsunuz öyle mi? Bu ne biçim enfeksiyon kontrolüdür? Hocam?" ifadelerini kullandı.

Çilingiroğlu'nun üslübuna sinirlenen Ceyhan, kendisine sosyal medyadan "Seni adam yerine koyup cevap yazmazdım ama, şunu söylemeliyim. Senin gibi olmayan unvanlar kullanan, bilim adamlığından nasibini almamış, bilimi göbek atmak sanan birinin mezuniyetine katkıda bulunduysam, ondan uyanırım sadece. Bilimle ilimin farkını oku" cevabını verdi.



ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar