GÜNDEM

Hilal Kaplan'dan yerinde öneri: Yalan habere yaptırım uygulansın

Barış Çakan'ın katledildikten sonra Kürtçe müziğe karşı çıktı denilerek iftiraya uğramasının ardından Hilal Kaplan'dan yalan habere yaptırım uygulansın çağrısı geldi.

Hilal Kaplan'dan yerinde öneri: Yalan habere yaptırım uygulansın

Sabah yazarı Hilal Kaplan, katledildikten sonra Kürtçe müziğe karşı çıktı diye iftira atılan Barış Çakan olayının perde arkasını yazdı ve muhalefet de dahil tüm Meclis'e yalan habere yaptırım ile ilgili çalışma yapmaları çağrısında bulundu. 

İşte o yazı:

Hayatının baharında, yirmi yaşındaki bir gencimiz olan Barış Çakan öldürüldü. Babasının anlattığına göre olay şöyle gerçekleşmiş: "Akşam ezanına on dakika kala oğlum namaz kılmak için abdest aldı. Hatta bana sordu, "Baba kaç dakika var?" dedi. "On dakika var" dedim. Onun mahalleden arkadaşı telefonla aşağı çağırdı. "Gitme oğlum" dedim; "Baba iki dakika sonra geleceğim" dedi. Gitti, gidiş o gidiş. 15-20 dakika sonra arkadaşı beni aradı. "Barış eve geldi mi?" dedi. "Gelmedi, ne oldu?" dedim. Dedi, "Biz kavga yapmışız, ben kaçmışım. Onu göremiyorum." Böyle deyince ben dışarı fırladım, aşağı sokağa giderken polisler, ambulans falan gelmişti. Gittik, orda üç kişi tarafından bıçaklanmış.

Üç kişi müzik dinliyormuş ve o esnada da ezan okunuyormuş. Oğlumun arkadaşı, "Sesini biraz kısın. Ezan bitsin" diyor. Kavga ediyorlar, arkadaşı kaçıyor. Bizim çocuk ellerinde kalıyor."

Namaz kılmak için abdest alan bir genç, müziği kısmalarını isteyen arkadaşı üzerinden hunharca katlediliyor. Ancak HDP ve CHP'li Sezgin Tanrıkulu gibi isimler, OdaTV'den duvara birçok internet sitesi, PKK'nın ve FETÖ'nün yayın organları Barış'ın Kürtçe müzik dinlediği için katledildiği yalanını çok rahat dolaşıma sokup, yaslı bir babayı bile en zor gününde açıklama yapmak zorunda bırakıyorlar.

Yazının tamamı için tıklayın

Yorumlar