MEDYA KÖŞESİ

Hilal Kaplan'dan Sevilay Yılman'a cevap: Evet, megri megri...

Habertürk yazarı Sevilay Yılman geçmişteki çözüm sürecini hatırlatarak bugün İmamoğlu'nu eleştirenler adına utandığını yazmıştı. Sabah yazarı Hilal Kaplan'dan Sevilay Yılman'a cevap geldi.

Hilal Kaplan'dan Sevilay Yılman'a cevap: Evet, megri megri...

Sevilay Yılman bir dönem çözüm sürecini destekleyen iktidara yakın medyadaki isimlerin şimdi İmamoğlu'nu görevden alınan HDP'li başkanlara destek verdi diye eleştirdiklerini yazmıştı.

"O arkadaşların adına utanıyorum" diyen Sevilay Yılman'a çözüm sürecinde akil insanlar heyetinde de olan Sabah yazarı Hilal Kaplan cevap verdi.

Hilal Kaplan gerekçelerini uzun uzun anlattıktan sonra Sevilay Yılmani için "rüzgar gülü" ifadesini kullandı:  "Dünün marjinal solcusu, 'Erdoğan'a tapıyorum'dan Demirtaş 'fangirl'üğüne transfer olup, en son İmamoğlu'na demirlemeye karar vermiş rüzgâr güllerinin anlayamadığı büyük fark budur." 

O ZAMANDAN BU ZAMANA BAKIN NE DEĞİŞMİŞ?

Hilal Kaplan "Evet, megri megri" başlıklı yazısında o dönem yaşananları şöyle özetledi:

-O süreçte PKK saldırıları kısa bir süreliğine de olsa durduğu için kalekollar inşa edildi. Eskiden askerimiz "açık arazide, açık hedef" vazife yapıyordu. Bugün çok şükür durum öyle değil.

-O süreçte PKK'ya destek vermese de nötr duran insanlar, devletin 'baba eli'ni uzattığını ve bunun şiddetle geri çevrildiğini gördü. Bugün Güneydoğu'da Doğu Anadolu'da, mesela Ağrı'da Şırnak'ta veya Uludere'de AK Parti HDP'ye karşı kazanabiliyorsa, biraz da çözüm süreci sayesindedir. 

-AK Parti, CHP gibi HDP ile siyasi bir birlik kurmadı! HDP'ye rağmen, HDP'ye rakip olarak bunu başardı.

-Çözüm sürecinde analar ağlamasın diye "megri, megri" denmişti. Bugün anaları ağlatan, Hacire Ana'dan Fevziye Ana'ya Kürt analarının ortak isyanına hedef olanlarla el sıkışıp pozlar veriliyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum