GÜNCEL

Hilal Kaplan'dan Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasıyla ilgili tartışma yaratacak ifadeler!

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasıyla ilgili tartışma yaratacak ifadeler kullandı. Kaplan, "Söz konusu terörist eskisinin bile ana muhalefetin yapamadığı PKK muhalefetini devletin Kürtçe yayın yapan kanalında yaptığını da hatırlatmak isterim." görüşünü savundu.

Hilal Kaplan'dan Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasıyla ilgili tartışma yaratacak ifadeler!

Köşe yazısına "En son diyeceğimi baştan söyleyeyim" diye başlayan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, "Osman Öcalan'ın TRT'nin herhangi bir kanalına çıkması bence yanlıştı, neden çıkarıldığını da hâlâ anlamış değilim. Ancak PKK tarafından iki kez hapsedilmiş, 17 yıl önce örgütten ayrılmış ve Öcalan'ın kardeşi olmasından aldığı güçle PKK içinde ayrılık oluşturma potansiyeline sahip birisi ile devletin bazı organlarının neden irtibat kurduğunu anlayabilirim.” düşüncesini dile getirdi.

İşte o yazı.... 

Eski PKK'lı Osman Öcalan'ın, iki yıl önce TRT'nin Kürtçe yayın yapan kanalına çıkması, HDP ile sandık ittifakı yapanların "Megri, megri" sonrası en popüler kendilerini aklama tezi oldu.
En son diyeceğimi baştan söyleyeyim: Osman Öcalan'ın TRT'nin herhangi bir kanalına çıkması bence yanlıştı, neden çıkarıldığını da hâlâ anlamış değilim. Ancak PKK tarafından iki kez hapsedilmiş, 17 yıl önce örgütten ayrılmış ve Öcalan'ın kardeşi olmasından aldığı güçle PKK içinde ayrılık oluşturma potansiyeline sahip birisi ile devletin bazı organlarının neden irtibat kurduğunu anlayabilirim.
Ayrıca söz konusu terörist eskisinin bile anamuhalefetin yapamadığı PKK muhalefetini devletin Kürtçe yayın yapan kanalında yaptığını da hatırlatmak isterim. Hatta bir adım ileri gidip size bir kıyas sunayım.
Osman Öcalan: "Demirtaş, lider bir kişilik değildir, militandır."

Yazının devamı için tıklayın... 

Yorumlar