GÜNDEM

Hilal Kaplan'dan Kamala Harris yorumu: Kadın ırkçılığı

Hilal Kaplan, Joe Biden'in başkan seçilmesiyle ABD'nin ilk siyah kadın başkan yardımcısı olan Kamala Harris'e yönelik övgüye ilişkin "Sadece aynı cinsiyet kimliğini paylaştığı için bir insanın bu kadar pohpohlanması, bir kadın olarak midemi bulandırıyor" dedi.

Hilal Kaplan'dan Kamala Harris yorumu: Kadın ırkçılığı

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşesinde ABD'nin 46. başkanı seçilen Joe Biden'ın zaferine ortak olan isimlerden biri olan ve dünya basınında günlerdir konuşulan Kamala Harris'e ilişkin bir yazı kaleme aldı. Kaplan, Harris'e yönelik övgüye ilişkin "Sadece aynı cinsiyet kimliğini paylaştığı için bir insanın bu kadar pohpohlanması, bir kadın olarak midemi bulandırıyor" dedi. Kaplan, bu durumu "kadın ırkçılığı" olarak yorumladı:

Bir bütün olarak insan, içine doğduğu kimliğin parçalarından fazlasına tekabül eder. Irk veya cinsiyet, içine doğduğumuz, üzerinde hiçbir kontrolümüzün olmadığı kimlik kategorileridir ve sevmek veya nefret etmek için yeterli sebep olamazlar. Amerika'nın daha önce üst düzey makamlarına gelen kadınları hatırlarsanız, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız...

Nitekim yeni Başkan Yardımcısı Kamala Harris de seçim boyunca her fırsatta siyah bir kadın olduğunu hatırlatsa da California'da başsavcı olur olmaz, siyah Amerikalıların mağduriyetlerini unutmuş bir isim. Kız çocuğunuza göstereceğiniz örnek buysa, geçmiş olsun!

Ayrıca Harris, California'dan Washington'a uzanan yolculuğu boyunca Türkiye karşıtı soykırım iddialarını savunmuş ve Kongre'den kınama geçirilmesi için en önde uğraşmış bir isim. Buna sevinenin aklına şaşarım!

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum