GÜNDEM

Hilal Kaplan'dan Habertürk'e çağrı tek gelmeyin topunuz gelin!

Habertürk canlı yayınında Hilal Kaplan ile Habertürk sunucusu Hülya Hökenek ve İsmail Saymaz arasında kavga çıkmıştı. Sabah gazetesi yazarı Kaplan yaşanılanları bugünkü köşesine 'Mizansenin perdesini yırtacağım' adlı başlığıyla taşıdı.

Hilal Kaplan'dan Habertürk'e çağrı tek gelmeyin topunuz gelin!

Habertürk'te canlı yayınlanan Hülya Hökenek'in sunduğu "Enine boyuna" programında FETÖ-PKK kavgası çıkmıştı. Gazeteci İsmail Saymaz'ın kendisi hakkında Habertürk yayınında sarf ettiği ifadelere yanıt vermek için canlı yayına bağlanan gazeteci Hilal Kaplan, kanala ve çalışanlarına 'FETÖ'cülük' suçlamasında bulunmuştu. Kaplan, bugünkü köşesinde Habertürk'e çağrımı yineliyorum diyerek 'tek gelmeyin, topunuz gelin'' ifadelerinde bulundu.

Hilal Kaplan'ı yayından alan sunucu Hülya Hökenek, "Yaptığınız gazetecilik değil, itibar suikastı. Kişileri ve kurumu hedef alarak itibar suikastı yapıyorsunuz. Hilal Hanım, siz cevap hakkı sınırlarını aştınız. Size çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. Kaplan, olaylı yayın sonrası Habertürk'e çağrıda bulunarak açtı ağzını yumdu gözünü. 

İşte o yazı... 

HaberTürk canlı yayınındaki konuşmama böyle başlamıştım, neticesi de öyle oldu. Nitekim yayın akışını değiştirip programın tekrarını bile yayınlayamadılar.
HaberTürk, kendisini ana akım medyada, herkese eşit mesafede konumlandırmış saygın bir yayın kuruluşu olarak sunuyor.

Ancak 15 Temmuz gecesine değin görevde bulunan nerdeyse tüm üst düzey yöneticileri FETÖ'cü çıkan kanal, kapatılan Zaman'dan sonra en çok FETÖ'cüyü bünyesinde barındıran yapı , âdeta "kaportası değiştirilmiş STV" olduğunu unutturamaz.

Türk basın tarihinde bir benzerini hatırlamadığım bir ifşa yaptım. Çünkü birisinin yapması gerekiyordu! Her akşam geçmişleri darbe gecesine değin FETÖ'yle yan yana yazılmış bazı konukları üzerinden yayında olmayan birisine itibar suikasti yapan, Ak Parti'ye yakınmış gibi duran bir konuğu seçip onu diğerlerine ezdiren, birkaç muhafazakâr "vitrin mankeni" koyup tarafsızlık maskesi takan HaberTürk'ü savunmak adına kanala ve gazeteye en son monte olan 'zayıf halka' Kemâl Öztürk kendisini ortaya attı. Cevabını twitter hesabımdan verdim, sustu.

 Yazının devamı için tıklayın...