GÜNDEM

Hilal Kaplan, TTB'nin yeni başkanını yazdı

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, TTB'nin yeni başkanının terör örgütlerini aklayan açıklamalarını kaleme aldı.

Hilal Kaplan, TTB'nin yeni başkanını yazdı

Her fırsatta siyasete ilişkin açıklamaları ile gündeme gelen ve terör örgütlerini kınamaktan dahi aciz olan Türk Tabipler Birliği'nin yeni başkanı da tartışma konusu oldu.

Yeni başkanın hendek olaylarında terör örgütünün sığındığı argümanlarla yazılan bildiriye imza atan isimler arasında yer alması ve 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'nün izinin olduğuna dair belge yok demesi tartışmaların odak noktası.

Konuyu ele alan Hilal Kaplan da yeni başkanın terör karnesini yazdı. 

İşte o yazı

2015. Bir haber başlığı: "PKK'lıların öldürdüğü doktor, sessizce toprağa verildi." Hendek terörünün devam ettiği günlerde, PKK'lı teröristler Diyarbakır'da Kulp-Lice arasındaki yolu kesmişler ve aracındaki Doktor Abdullah Biroğul'u insafsızca katletmişlerdi. Kulp Toplum Sağlığı Merkezi'nde çalışan 26 yaşındaki bu gencecik doktorun arabası taranarak hunharca öldürülmesi toplumun tüm kesimlerinden tepki toplamıştı. Tepkisini PKK'nın adını anmaktan imtina ederek, terör değil "şiddet ortamı" gibi dolambaçlı yollardan ifade eden tek kurum vardı: O da "Türk Tabipleri Birliği" idi. Kuruluş amacı itibariyle birinci görevi, doktorların hakkını savunmak olan birlik, bir doktorun yaşam hakkını savunmak yerine katilin ismini gizlemeye çalışmakla, ölümüne "şiddet ortamı" gibi bahaneler bulmakla meşgul olmuştu. Ailesi de Diyarbakır'da yaşayan merhum doktor, PKK'nın baskısı devam ettiği için işte sessiz sedasız toprağa verilmişti. TTB, teröre karşı aynı korumacı tavrı Şemdinli Devlet Hastanesi PKK tarafından bombalandığında ya da hizmet vermeye giden ambulanslar içindeki sağlık ekipleri ile birlikte hedef alındığında da göstermişti.

Yazının tamamı için tıklayın 

Yorumlar 2 yorum