GÜNDEM

Hilal Kaplan, "savaşa hayır" diyenlere sert çıktı: Yok hükmündesiniz!

Türkiye, Suriye'de Fırat'ın doğusu olarak bilinen bölgeye terör unsurlarını temizlemek için Barış Pınarı Harekatı'nı başlatır başlatmaz yükselen "savaşa hayır" seslerine Sabah yazarı Hilal Kaplan'dan sert tepki geldi. "Savaşa hayır" demenin "PKK devletine evet" demek olduğunu belirten Kaplan, bu söylemi kullananlara "Yok hükmündesiniz" dedi.

Hilal Kaplan, "savaşa hayır" diyenlere sert çıktı: Yok hükmündesiniz!

Türkiye, ABD ile uzun süren ortak operasyon ve güvenli bölge görüşmelerinin ardından sürecin tıkanmasıyla birlikte Suriye'ye yönelik askeri adım atarak bir anda dünya gündemine oturdu. 

Fırat'ın doğusundaki terör unsurlarını temizlemek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na "savaşa hayır" diyerek karşı çıkanlar ise millet nezdinde büyük tepki topladı. 

Sanatçılar, siyasetçiler ve yazarlar, savaşa hayır diyerek harekata karşı çıktılar. Sabah yazarı Hilal Kaplan ise bugünkü köşesinde "savaşa hayır" demenin "PKK devletine evet" demek ile eşdeğer olduğunu söyledi ve bu söylemi kullananlara "yok hükmündesiniz" dedi. 

İşte o ifadeler:

"YPG, sınırımızdan içeri roketler yağdırırken ölü taklidi yapışlarını unutmayız.
Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile destan yazılırken kulaklarının üzerine yatışlarını hatırlarız.
Ordumuz kanı ile, canı ile Türkiye'ye masada yer açmak için çabalarken dillerini yuttuklarını biliriz.
Ancak devletimiz, ABD'ye kafa tutarak diplomatik başarı elde edip geri adım attırmayı başarmışken, Mehmetçik ya sınır boyunda ya sınır ötesinde vazifeye hazır beklerken "Savaşa hayır" diyerek kafalarını çıkarırlar.
Bir yandan her terör saldırısında devleti suçlamayı bilirler, öte yandan devlet terörü kökünden kurutmaya yönelik adım attığında çelme takmaya kalkarlar.
Bir yandan "Suriyeli mülteciler defolsun" diyerek nefret saçarlar, öte yandan devlet mültecileri geri yerleştirmek için güvenli bölge açmaya kalkışınca YPG'ye kalkan oluverirler.
Bir yandan "şiddet kimden gelirse gelsin" sözleriyle PKK/YPG'yi açıktan bile kınayamazlar, öte yandan sanki bu olan bitenin sorumlusu devletmiş ve karşımızdaki de eşitimiz bir orduymuş gibi "Savaşa Hayır" deyip berrak suyu bulandırmayı umarlar.
PKK, en uzun sınır boyumuzda, devletçilik oynamaya kalkarken elimiz kolumuz bağlı oturmamızı bekleyenler, "Savaşa hayır" değil, "PKK devletine evet" demiş oluyorlar.
Bugüne değin üç maymunu oynadığınız kafi; bundan sonra göreceğiniz muamele de en fazla bu olacaktır. Yok hükmündesiniz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar