POLEMİK

Yazarların gündemi rapçiler: Hükümete diss atmak kolay...

20 rapçinin birleşerek yaptığı yaklaşık 15 dakikalık klipte birçok konu ele alınırken orman yangınlarının, cinayetlerin, mağduriyetlerin ana nedenlerinden biri olan terör örgütlerine söz söylenmemesi tepkilere neden oldu. Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek, "Bu kepazeliğe susamam" derken Sabah yazarı Hilal Kaplan ise terör örgütlerine neden tepki gösterilmediğini sordu.

Yazarların gündemi rapçiler: Hükümete diss atmak kolay...

Şanışer adıyla bilinen ünlü rapçinin öncülüğünde bir araya gelen yaklaşık 20 rapçinin yaptığı "Susamam" isimli şarkıda hükümete ağır eleştiriler varken terör örgütlerine tek söz söylenmemesi tepkilere neden oldu. 

Klipte yer alan isimlerden bazıları şarkıyı FETÖ ve PKK sempatizanlarının paylaşmasının ardından açıklama yaptı fakat lince uğradılar. 

Şarkıya birçok kesimden tepki gelirken bazı köşe yazarları da konuyu köşelerine taşıdı. 

Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek, özellikle rapçilerin isimlerinin Türk kültürü ile alakasının olmadığını dile getirerek bu rapçilerin bazılarının uyuşturucu, çocuk kaçırma ve diğer adi suçlardan hapiste yattıklarını hatırlattı.

"Bazıları uyuşturucudan tutuklandı. Bazıları yaralama, silah kullanma, çocuk kaçırma gibi adi suçlardan sabıkalı.
Bu yüzden normal bir medya düzeninde yer bulmaları zor.
Fakat YouTube'da inanılmaz aktifler. Milyonlarca takipçileri var. İyi para kazanıyorlar.
Mesela Reynmen'in Ela'sı 156 milyon kişi tarafından izlenmiş.
Müziklerine bir şey diyemem fakat sözleri felaket...
İçi küfürle, yabancı kelimelerle doldurulmuş saçma sapan cümleler, kafiyeli şekilde sıralanıyor.
Dövmeli, sövmeli gençlerin şarkılarda hep bir isyan hâli var. Sürekli 'kafamız güzel' vurgusu yapılıyor.
'Nefret', 'Katliam', 'Yatıştırıcı', 'Kaçarsa vur', 'Çek Bir Duman Bana Dön'...
Bunlar parça isimleri...
Bazılarının klipleri, sözlerinden beter.
İstanbul'un, Ankara'nın, Adana'nın karanlık sokaklarında çekilen klip görüntülerinde yok yok. Silah, bıçak, içki, esrar, kumar, sigara, kadın...
Bazı kliplerde ergen ortaokul öğrencileri kullanılıyor."

Sele şarkıda bulunan bazı cümleleri aktararak tepki gösterdi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE NEDEN SUSUYORSUNUZ?

Sabah yazarı Hilal Kaplan ise özellikle terör örgütlerine ses çıkarmayan rapçilere ormanları yakanların PKK olduğunu, Afrika'daki açlık ve kıtlığın nedeninin emperyalist devletler olduğunu hatırlattı ve bu örgüt ve emperyal güçlere ses çıkarılmamasına tepki gösterdi.

Asıl susturulanların kendileri olduğunu belirten Hilal Kaplan, rapçi Miraç'a yapılanları örnek gösterdi.

"İşin ironik kısmı, "susamam" diye çıktıkları yolda, esas susturulanların kendileri olması oldu. Örneğin projeye katkı sunan rapçilerden Miraç, önce sosyal medya hesabından şöyle yazdı:
"SÖYLEMEM GEREKİR. Şarkıda bulunan bir kişi olarak ve tamamen yoksulu, yetimi, mülteciyi, sokağı anlatan biri olarak aşırı uç siyasi kesimlerin, HDP ve FETÖ bağlantılı kişilerin şarkıyı paylaşmasından ve bundan nemalanmasından aşırı rahatsızlık duyduğumu belirtmeliyim."
Miraç, bu sözlerinden ötürü mahalle değil, gezegen baskısına maruz kaldı. Linç edildi, sövüldü. En sonunda da saatler içinde tivitini silmek zorunda bırakıldı. Miraç, içinde bulunduğu çevrede, fikir özgürlüğünün terör örgütlerini rahatsız etmemek sınırında bittiğini sanırım yeni anladı."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar