GÜNDEM

Hilal Kaplan: Büyük ihanet tekerrür ediyor

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail arasındaki diplomatik bağın imzalanan anlaşma ile resmileştiğini, Mısır ve BAE gibi ülkelerin İsrail ile barışmayı, Katar ve Türkiye ile savaşmayı tercih ettiklerini yazdı.

Hilal Kaplan: Büyük ihanet tekerrür ediyor

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugün kaleme aldığı yazısında Birleşik Arap Emirlikleri'nin, (BAE) bağımsızlığını kazandığı 1971 yılından bugüne kadar geçirdiği evreleri ele aldı.

Kaplan, BAE'nin nufüs, ekonomik yapısını hatırlatarak Türkiye rakibi bir ülke olduğuna dair yazı yazanlara da cevap verdi.

BAE'nin, İngiltere ile tarihsel bağlarının olduğunu ifade eden Kaplan, "Yönetici sınıf eğitimini orda alır. İstihbarattan ekonomiye derin ilişkiler mevcuttur. Fakat İngiltere ile Amerika'ya ek olarak, BAE son 20 yıldır İsrail ile de 'özgün' bir ilişki geliştirmeye başlamıştı." şeklinde konuştu.

Kaplan, 11 Eylül'den sonra BAE'nin, güvenlik yazılımlarını İsrailli şirketlere yaptırdığını hatırlatarak "Ordan havaalanı güvenliğinden tarım teknolojilerine, emlaktan turizme uzanan bir dizi bağ oluşmaya başladı." ifadelerine yer verdi.

İsrail ve BAE arasında yapılan son anlaşma ile birlikte yirmi yıllık açık sırrın gerçekliğe dönüştüğünün altını çizen Kaplan, sözlerine şu satırları ekledi "Anlaşma karşılığında İsrail, zaten işgal ettiği Batı Şeria topraklarını ilhaka "ara vermeyi" kabul etti. Bu kadar. Devam etmeyecekleri sözü yok. BAE'nin bu konuda bir şerhi yok. Zaten uluslararası hukukun işlemediği İsrail'in eli böylece daha da güçlendi."

Yazının tamamı için tıklayınız

Yorumlar