GÜNCEL

Hilal Kaplan: 6 Şubat muhasebesi

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, "6 Şubat muhasebesi" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Hilal Kaplan'ın yazısı:

6 Şubat 2023 tarihi milletimizin yaşadığı en büyük doğal afet olarak hafızamıza kazındı.
Sabaha karşı 04.17'de, 7.7 büyüklüğünde sallandık. Hem binaların hem de kasıtlı ihmallerle kentsel dönüşüm karşıtlığının altında kaldık.
Yüzeye yakınlığı ve karada olması nedeniyle son bin yılın en büyük depremlerinden birini yaşadığımız ilk anda anlaşılmazken, 11 dakika sonra 6.7 büyüklüğünde bir büyük deprem daha yaşandı. Etki alanı olarak Almanya'nın yüzölçümü kadar büyük bir alanda yaşanan depremden dakikalar sonra bakanlar, AFAD merkezine geçerek arama kurtarma çalışmalarını koordine etti. Birkaç saat sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bakanlar deprem bölgelerine koordinatör olarak görevlendirildi.
Türkiye sabaha karşı yaşanan depremle mücadele ederken saat 13.24'te bu kez 7.6 büyüklüğünde büyük bir deprem daha yaşadı. Sivil-asker arama kurtarma ekiplerinden enkaz altında kalanlar oldu. 53 bin 537 vatandaşımız hayatını kaybetti, 107 bin 213 vatandaşımız yaralandı. 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen depremlerde toplam 38 bin 901 binada toplam 518 bin konut yıkıldı. Ağır...

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar