GÜNDEM

Herkesin merak ettiği isim Tuncay Özkan, olanlara ne diyor?

CHP'de yaşanan tartışmalarda ismi sık sık geçen isimlerden Tuncay Özkan'ın olaylara bakışını yorumlayan Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, konuyu Abdullah Gül'ün adaylığı üzerinden ele aldı.

Herkesin merak ettiği isim Tuncay Özkan, olanlara ne diyor?

CHP'de yaşanan krizin bir ucunda Muharrem İnce diğer ucunda ise giderek belirginleşen ama bir türlü ortaya çıkmayan isimler var. Bunlardan biri de Tuncay Özkan...

Yatta tatil söylemlerinin birincil muhatabı olan Özkan, konuyu "kişisel ihtiraslar" olarak tanımlıyor.

Özkan'ın son açıklamalarını yorumlayan Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, Abdullah Gül'ün çatı aday olmasına engel olunması ile bağlantı kurarak Özkan ile İnce arasındaki gerilimi yorumladı.

İşte Öztürk'ün o sözleri;

"10 Aralık Hareketi CHP’yi ele geçirdi mi geçirmedi mi? CHP’de İnce’ye kumpası kim kurdu?” ya da “Atatürkçüleri CHP’den tasfiye eden güç ne?”

Muharrem İnce’nin adının karıştırıldığı “Saray sosu” eklenmiş CHP iç kumpasını tartışmaya devam ediyoruz.

Soruların cevaplarının bir kısmı İnce’nin işaret ettiği “Beraber yat tatili yaptılar” denenler tarafından verilecektir elbette diye beklerken bir bilgi kırıntısına daha ulaştık.

Haber Türk’ün CHP’ye yakın yazarı Muharrem Sarıkaya’nın 26 Kasım’daki “Faydacılık ahlakı” başlıklı yazısının son bölümünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın açıklamaları var.

Tuncay Özkan, cezaevinden çıktıktan sonra yat tatili yapmadığını, kara tatili yaptığını filan anlatmış Sarıkaya’ya. Ama “Neden isminiz bu komploya karışıyor” diye sorulduğunda aynen şöyle bir cevabı var: “Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde yaşanan yanlış tutumlara karşı duruşum ve sonrasındaki gelişmeler; kişisel ihtiraslar…”

Salı günü bu köşede yazdığımız yazının başlığı bir soruydu: “İnce’ye kumpas kuranlar ile Gül’ü aday yapmak isteyenler aynı mı acaba?” Ve şöyle demiştik, “Peki (…) Gül’ün adaylığını en çok kim istiyordu? Tabii ki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu’nu buna ikna edenler!” (26.11.2019 Yeni Şafak)

Tuncay Özkan’ın, “Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde yaşanan yanlış tutum” dediği ve “Kişisel ihras” diye altını çizdiği husus acaba nedir? Yoksa Muharrem İnce ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Gül’ün ortak adaylığını boşa çıkaran davranışları olmasın sakın?

CHP içi kumpas CHP Kurultay’ından daha çok “2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilen yolda mıntıka temizliği”ne benzemeye başladı.

Ne dersiniz?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar