KULİS

Murat Kelkitlioğlu'na göre Muharrem İnce'ye kumpas kuran Tuncay Özkan!

TV100 yazarı Murat Kelkitlioğlu, son zamanlarda gündemin neredeyse tek konusu olan Külliye'ye giden CHP'li tartışmalarında yeni bir ismi gündeme taşıdı. Kelkitlioğlu'na göre Kılıçdaroğlu ile beraber Muharrem İnce'ye kumpas kuran isim Tuncay Özkan...

Murat Kelkitlioğlu'na göre Muharrem İnce'ye kumpas kuran Tuncay Özkan!

Murat Kelkitlioğlu,"Beştepe'de görüşme" iddiasının detaylarını ve Kılıçdaroğlu'na o bilgiyi kimin götürdüğünü açıkladı... Kelkitlioğlu'na göre Kılıçdaroğlu'ndan sonra CHP'nin başına geçme planlarının olduğunu iddia ettiği o isim, Tuncay Özkan...

İşte Murat Kelkitlioğlu'nun o yazısı:

Ne diyor Muharrem İnce,
"Sayın genel başkana söyledim. Bak bu başımıza iş açacak. Gel beraber açıklama yapalım ama oralı bile olmadı. Bu işin sorumlusu CHP'nin içindeki çete. Bu çete yazın aynı yatta tatil yaptı. Bunlar CHP'li değil,bir menfaat grubu".

İnce bu açıklamayı, Beştepe'de Cumhurbaşkanı ile gizlice görüşen CHP'li olarak isminin ortay atılması üzerine yaptı. Konu öyle bir hal aldı ki inanılmaz. Böyle bir görüşmenin olmadığı, ortada dolaşan kaynakların yalan bilgilerle ülkeyi karıştırmak istediği ortaya çıktı.

Şimdi gelin bu işin perde arkasını sizlere anlatayım. Benim anlatacaklarım da CHP içindeki bir kaynağa dayanıyor.

"Rahmi Turan'a verilen bilgi önce Uğur Dündar'a gidiyor. Bilgiyi götüren isim ise, şimdi sıkı durun, Tuncay Özkan. Yılların duayen gazetecisi Dündar, Özkan'ın getirdiği bilginin teyide muhtaç olduğunu söyleyerek yazmayı reddediyor. Ancak Özkan pes etmiyor ve yeni bir adres arıyor. Bu kez Rahmi Turan ile arasının iyi olduğunu bildiği Talat Atilla'ya gidiyor ve bilgiyi paylaşıyor. Sonrası malum. Atilla, Rahmi Turan'la konuşuyor ve Turan da köşesinde bu yalan bilgiyi yazıyor. Bu gelişmenin ardından da durmuyor Özkan. Bu kez de gece yarısı İsmail Küçükkaya'yı arayarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun sabah programa çıkmak istediğini söylüyor. Kılıçdaroğlu ve Özkan'ın planı buraya kadar tıkır tıkır işliyor. Ancak sonrası malum. Yalan birkaç gün sonra patlak veriyor".

Özkan ve Kılıçdaroğlu'nun bu sinsi planının bence iki nedeni var.

Birincisi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinden daha yüksek oy alan Muharrem İnce'nin önümüzdeki Nisan ayı ortasında yapılacak büyük kurultay öncesi önünü kesmek.

Peki niye ? Tuncay Özkan'ın en temel niyeti Kılıçdaroğlu sonrası CHP Genel Başkanlığı görünüyor. Böylesi bir operasyonla önümüzdeki dönemde karşısına çıkacak Muharrem İnce gibi engellere karşı mıntıka temizliği yapıyor olabilir.

İkincisi, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zor durumda bırakmak.

Ama her zaman olduğu gibi doğru ve hak galip geldi. Oyun bozuldu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar