GÜNDEM

HDP'li Ebru Günay tecavüz mağduru D.K hakkında Abdulkadir Selvi'ye konuştu

Tuma Çelik’in cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen D.K., Meclis Hazırlık Komisyonu’nda yardım istediği HDP Mardin milletvekilleri Ebru Günay, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşarak D.K'nın iddialarını yalanladı.

HDP'li Ebru Günay tecavüz mağduru D.K hakkında Abdulkadir Selvi'ye konuştu

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 25 Ağustos 2020 tarihli yazısında HDP'li Tuma Çelik'in tecavüzüne uğrayan D.K'nın hem Çelik, HDP Milletvekili Pero Dündar ve Süryani Federasyonu Başkanı Evgil Türker tarafından tehdit edildiğini, genç kadının HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay için "Beni doktor yerine gazeteciye yönlendirdi" dediğini aktarmıştı.

Selvi, o yazı üzerine HDP'li Günay'ın aradığını ve “Ben kendisine psikolojik desteği kabul ederse yardımcı olabileceğimi söyledim. Kabul etmedi. O nedenle yardımcı olmadım” dediğini söyledi. Günay, D.K'nın iddia ettiği gibi “UBF uluslararası yayın” isimli kuruluşu tanımadığını, ismini ilk kez duyduğunu ifade etti.

İLK BAŞTA FARKLI ANLATILDI

Selvi, Günay'ın “Bana hiçbir şekilde taciz, tecavüz ve şiddet demedi. Ben kadını korumak üzerinden hareket ettim. Bugün basına yansıyanlar, o gün bize bildirilse gözünün yaşına bakmazdık. Yoksa tecavüzcüyü korumam. Kimsenin gözünün yaşına bakmam” dediğini, daha önce Pervin Buldan'ın da bu yönde savunma yaptığını hatırlattı.

d

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar