GÜNDEM

Hasan Cemal: Kapatın gitsin HDP'yi

T24 yazarı Hasan Cemal, "Kapatın gitsin HDP'yi de... O kadar partiyi kapattınız da ne oldu?... Bu satırları yazarken, evet, boğulur gibi oluyorum" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Hasan Cemal: Kapatın gitsin HDP'yi

T24 yazarı Hasan Cemal, son yaşanan Kobani gözaltıları sonrasında HDP'nin kapanma ihtimalinin daha da arttığı yorumlarına ilişkin briyazı kaleme aldı. Cemal, "Kapatın gitsin HDP'yi de... O kadar partiyi kapattınız da ne oldu?.." ifadelerini kullandı:

Kapatın gitsin HDP'yi de... Türkiye zaten siyasi partiler mezarlığı bir ülke değil mi Ne kadar çok yazılmış, çiğnenmiş bir söz... Öyle ama bu ülkenin çok acı bir gerçeğini ifade ediyor. 

Darbeler... Kapatılan partiler... İdam sehpaları... İşkencehaneler... Siyaset yasakları... Hapse atılan siyasetçiler... Sürgünler...

Cumhuriyet tarihimiz bunlarla dolu. Toplam 30 parti kapatılmış. Sonuç? Demokrasi mi geldi memlekete? Hayır. Barış mı kapımızı çaldı? Hayır. Hukuk devleti mi olduk? Hayır. 1989'dan itibaren kapatılan, kendini fesheden "Kürt partileri"ni hatırlayın:

HEP... ÖZEP... ÖZDEP... DEP... HADEP... DEHAP... DTP... BDP... 

Hepsi sahneden indirildi, kapatıldı. Peki, kapılarına kilit vuruldu da ne oldu? Bunca baskıya rağmen, bunca siyasal kırıma rağmen Kürt siyasal hareketi varlığını, canlılığını korumaya devam etti.  Son olarak HDP sahnede. 6 milyon oy... Toplam yüzde 12 oy... Ve 67 milletvekili...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum