GÜNDEM

İsmail Saymaz: HDP bu kez kapatılabilir

"Bence Kobani soruşturması, HDP'nin siyasi yolculuğu bakımından dönüm noktasıdır" diyen Sözcü yazarı İsmail Saymaz, HDP'nin bu kez kapatılabileceğini söyledi.

İsmail Saymaz: HDP bu kez kapatılabilir

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde "HDP bu kez kapatılabilir" başlıklı bir yazı kaleme aldı. "Bence Kobani soruşturması, HDP'nin siyasi yolculuğu bakımından dönüm noktasıdır" diyen Saymaz, HDP'nin bu kez kapatılabileceğini söyledi. Saymaz'a göre HDP'liler için hazırlanna fezlekeler TBMM'ye geldiği an Millet İttifakı çatırdayacak ve hatta HDP'nin Meclis'ten çekilmesi bile gündeme gelebilir. Saymaz, sonuç ne olursa olsun "hukuki değil siyasi olduğunu" ifade etti:

FEZLEKELER HAZIRLANIYOR

Şu anda milletvekili olan yedi HDP'li hakkında fezleke düzenlendiğini biliyoruz. Bu isimler arasında partinin Eş Başkanı Pervin Buldan, eski eş başkanlar Serpil Kemalbay ve Sezai Temelli, grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç ile genel başkan yardımcısı Garo Paylan var.

Fezlekeler TBMM'ye geldiği an, ihtimaldir ki, içeride Millet İttifakı çatırdayacak, dışarıda Avrupa Birliği ile köprüler atılacak.

Artık HDP'nin kapatılmasının yüksek sesle dillendirileceğini düşünüyorum.

Eğer bir partinin eş başkanları ve üst yönetimini 37 cinayet ve 25 cinayete teşebbüsün talimatını vermekle suçluyorsanız onları çete olarak görüyorsunuz demektir.

HDP TBMM'DEN ÇEKİLEBİLİR

Ayrıca HDP'nin TBMM'den çekilmesi de gündeme gelebilir. Hangi karar verilirse verilsin… Bilinmeli ki… Hukuki olmaktan evvel siyasi bir karar olacak.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar