GÜNDEM

Fuat Uğur'un imalı yazıları Fehmi Koru'yu 'darbe' korkusuna itti!

Fehmi Koru, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'un yazdığı yazıdan yola çıkarak darbe şüphelerini köşesine taşıdı. Koru, daha önce Fuat Uğur'un 15 Temmuz darbe girişiminden önce yazdığı yazıları örnek göstererek "darbe girişimini haber verdi" demişti.

Fuat Uğur'un imalı yazıları Fehmi Koru'yu 'darbe' korkusuna itti!

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'un geçtiğimiz günlerde yazdığı yazısında "TSK içerisindeki Atatürkçü subaylar" ile ilgili yazdıkları sonrası Fehmi Koru'yu darbe korkusu sardı.

Koru, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Fuat Uğur'un yazdıklarına dikkat çekti ve darbe girişimi olabileceğini söylediğini belirtti.

İşte Koru'yu darbe şüphesine iten ifadeler ve yorumları:

Önce şu satırları birlikte okuyalım:

“Son birkaç haftadır kimi emekli askerlerin, FETÖ mağduru Kemalist subayların sosyal medya hesaplarında darbe imaları görmeye başladım. Onlara Atatürkçülükle renklendirilmiş FETÖ’cü hesapların ve yurt dışındaki FETÖ’cülerin alenen ya da örtülü olarak eşlik ettiklerini de antrparantez belirteyim.

“Üç beş kişiyle konuştum ‘Nedir bu’ diye, çok tatmin edici cevaplar alamadım doğrusu. Bazıları da önemsiz buldular.

“Özellikle FETÖ mağduru emekli subaylardan bu imaların gelmesi ilginç.

“Bilmiyorum, TSK içindeki Atatürkçü subaylar üzerinde belli bir etkisi olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğru Perinçek bu kaşıntıdan haberdar mı?

“Doğu Perinçek son derece zeki bir siyasetçi. Bir ‘Atatürkçü darbe’ durumunda, Atatürkçü olarak renklendirilmiş FETÖ’cülerin hareketi ele geçireceklerini ve ülkeyi Küresel Çete’ye peşkeş çekeceklerini çok iyi bilir. (…)

“Dolayısıyla ben Türkiye’de darbe mekaniğini harekete geçirmenin kimseye faydası olamayacağını bir kere daha söylemek istiyorum.” (Siyahlar yazarın kendisine ait).

Ne anladınız siz bu satırlardan?

Reklam

Evet ben de aynısını anladım. Yazar kulağını ve gözünü açmış duyup okuduklarından birilerinin ‘darbe’ imalarında bulunduğunu tespit etmiş. ‘Atatürkçü’ olduğunu söylediği birilerinin… Sanki böyle bir niyet içeriside bulunduğunu düşündüğü kişileri uyarma mahiyetinde kaleme almış yazısını…

Kulak vermemek olmaz

Şahsen sosyal medya ile barışık olmadığım için böyle bir imadan haberdar değilim. Bir yıl kadar önce (Aralık 2018’de), bu satırların çıktığı gazetede, hem de birkaç gün üst üste ve birden fazla köşede, yine “Darbe hazırlıkları var” anlamına gelebilecek yazılar okumuştum ve o günden bu güne aradan geçen süre uyarıların ‘yanlış alarm’ olduğunu gösterdi.

Bunu da es geçebilirdim.

Geçmediysem, yazarın geçmişteki benzer yazılarını hafife aldığım için sonradan büyük pişmanlık duymam sebebiyledir.

Yazar ülkemizin başına büyük badireler açan ve etkisini hemen her alanda hala hissettiren o uğursuz 15 Temmuz darbe girişimini aylar önce okurlarıyla paylaşmıştı da, ilk okuduğumda değer vermemiş, kulak ardı etme gafletine düşmüştüm.

Uğursuz darbe girişimi sonrasında yazarın öngörüsünü tebrikle hatamı telafi etmeye çalışsam da konu içimde bir ukde olarak kalmıştı.

Aynı gafleti bir kez daha yaşamak istemem.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar