GÜNDEM

Fehmi Koru, 1,5 yıl sonra Rabia Naz cinayetini yazdı!

Fehmi Koru, Rabia Naz cinayetini 1,5 yıl sonra köşesine taşıdı ve "Bu konuyu 1,5 yıl gecikerek ele aldığım için mahçubum…" dedi. Fehmi Koru, Rabia Naz dosyasının "intihar" denilerek kapatılmasına "11 yaşında bir çocuk intihar etmiş olabilir mi?" diyerek karşı çıktı.

Fehmi Koru, Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan cinayetini, 1,5 yıl sonra ilk kez bugün kaleme aldı.

Baba Şaban Vatan'ın “Benim kızım intihar etmiş olamaz” inancıyla mücadele etmesi ile gündemde kalan ve sır perdesi aralanamayan Rabia Naz cinayeti'ne değinmeyen, bu konuda sessiz kalan kimse kalmamıştı.

Fehmi Koru ise bugüne kadar bu cinayet hakkında iki satır yazmamış, kalemini- klayvesini oynatmamıştı.

Bugünkü yazısında "11 yaşında bir çocuk intihar etmiş olabilir mi? Bir süredir toplumu sarsacak boyutlara ulaşan intihar salgını çocuklara kadar bulaşmış mıdır gerçekten?" diye soran Fehmi Koru "11 yaşındaki çocuğun intihar ettiğine inanan bir yargımız ve siyaset alanından kişiler var." ifadelerini kullandı. 

 Rabia Naz dosyasının "intihar" denilerek kapatılmasına karşı çıkan Fehmi Koru, "Rabia’nın ölümünü araştırma dosyası yeniden açılmalı, ‘intihar’ dışındaki iddiaların geçerliliği de sorgulanmalıdır. Günümüz adli tıp teknolojisi gerçeği ortaya çıkaracak seviyededir." dedi. 

İşte o yazıdan bir bölüm:

11 yaşında bir çocuk intihar etmiş olabilir mi?

Bir süredir toplumu sarsacak boyutlara ulaşan intihar salgını çocuklara kadar bulaşmış mıdır gerçekten?

Hiç sanmıyorum.

Ben sanmıyorum, ancak 11 yaşındaki Rabia Naz isimli İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi kız çocuğunun intihar ettiğine inanan bir yargımız ve siyaset alanından kişiler var.

Çocuğun babası “Benim kızım intihar etmiş olamaz” inancıyla konuyu sürekli canlı tuttuğu için kamuoyu 1,5 yıldır olaydan haberdar; acılı baba ve ailesi kayıplarını kabul etseler Rabia’yla ilgili dosya şak diye kapanacak.

Kapandığında olayın cereyan ettiği Giresun/Eynesil’de -ve galiba Ankara’da da- her gün “Ya gerçek ortaya çıkarsa” tedirginliği yaşayan birileri de rahatlayacak.

‘İntihar’ denilerek dosyası kapatılanın basit bir vur-kaç olayı olduğuna inanıyor aile. Yolda yürüyen çocuğa bir aracın çarptığı, araç sürücüsünün çocuğu evin önüne kadar götürüp bıraktığı düşünülüyor. İntihar senaryosunun gerçek olması senaryo yazanların seçtikleri mekan açısından da mümkün değil. 

Fehmi Koru'nun tüm yazıları

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar