GÜNDEM

Fuat Uğur: Zühtü Arslan'ın batırdığını şimdi İçişleri Bakanı temizliyor

Türkiye yazarı Fuat Uğur, AYM Başkanı Zühtü Arslan için "Polis Akademisi’ndeki başkanlığı sırasında eğer yeterli güvenlik soruşturması yapsaydı, emniyete bu kadar FETÖ’cü sızmazdı" diyerek, "onun batırdığını şimdi İçişleri Bakanı temizliyor" ifadelerini kullandı.

Fuat Uğur: Zühtü Arslan'ın batırdığını şimdi İçişleri Bakanı temizliyor

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TGRT Haber’de katıldığı özel programda sarf ettiği "Sayın Zühtü Arslan bir dönem Polis Akademisi Başkanı olarak görev yaptı. O dönemde kendisinin aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini ben FETÖ’den ihraç ettim" sözlerini hatırlatarak "Her biri demir leblebi gibi olan bu sözler aslında Zühtü Arslan’ı utandırmalı" dedi ve Arslan'ın aldığı son kararları eleştirdi:

 Zühtü Arslan Polis Akademisi’ndeki başkanlığı sırasında eğer yeterli güvenlik soruşturması yapsaydı bu kadar FETÖ’cü sızmazdı emniyet kurumlarına. Onun batırdığını şimdi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu temizliyor. Ama anlaşılan o ki buna devam edecekler. AYM’nin süslü hukuk cümleleriyle donatılmış gerekçeli kararlarını inanın hiç merak etmiyorum. Hiç kimse güvenlik temelli bir ülke istemiyor. Ancak demokrasi adına ülke güvenliğini tehlikeye atacak kararların altına atılan imzalar da ileride ödenecek ağır bedeller ödetecek. Çünkü güvenlik, demokrasinin ayrılmaz bir parçası.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar