GÜNDEM

Fehmi Koru internet alışverişleri konusunda uyardı! "Şikayetlerin giderek yaygınlaşıyor..."

Gazeteci Fehmi Koru, internetten yaptığı bir alışveriş sonrasında yaşadığı mağduriyeti paylaşarak uyarılarda bulundu.

Fehmi Koru internet alışverişleri konusunda uyardı! "Şikayetlerin giderek yaygınlaşıyor..."

Gazeteci Fehmi Koru, bugünkü köşesinde internetten yaptığı bir alışveriş sorucunda yaşadığı mağduriyeti anlattı. Müşteri olarak hiçbir dahli olmadığı halde çatlak gelen bir ürünün ısrarla kendisine geri gönderildiğini anlatan Koru, "Konuyu bazı dost meclislerinde açtığımda benzer şikayetlerin giderek yaygınlaşmakta olduğunu öğrendim" diyerek, okuyucularını internet alışverişleri konusunda uyardı.

Çocuklarının kendisine hediye ettiği LG marka bit televizyonu önünde "sakın açmayın" uyarısı bulunduğu için hiç dokunmadan beklettiklerini; servisin kurulum için geldiğinde televizyonun ekranının kırık olduğunu gördüğünü söyledi. Koru, konuya ilişkin rapor tutulduğunu kaydederek, "Rapora, kutuyu kapatmak için kullanılan bandın LG değil de satın aldığım firma tarafından yapıştırılmış bant olduğunu da eklediler. Raporda kabahatli böylece belirtilmiş oldu" dedi.

Cihazı iade ettiğini fakat kendisine aynen geri gönderildiğini söyleyen Koru, mağduriyetinin neden giderilmediğini sorgulayarak şunları kaydetti:

"Şimdi siz düşünün: İçinde ekranı çatlak bir televizyon cihazı bulunan bir kutu Kutudaki cihaz nasıl çatlamış olabilir? Çatlak cihaz satıcı firmaya LG tarafından öyle gönderilmiş olabilir… Ekran firma içindeki taşımalar sırasında çatlamış da olabilir… Kutuyu eve kadar getiren kargo şirketi tarafından da ekranın çatlamasına sebep olunduğu düşünülebilir… Ya ben? Acaba müşteri olarak ben bu olayda nasıl bir sorumluluk taşıyabilirim?"

HEPSİ BURADA'NIN SAHİBİ ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ'A ULAŞTIM

Koru, cihazı satın aldıkları Hepsi Burada’nın sahibi olan Arzuhan Doğan Yalçındağ'a ulaştığını ve ertesi gün Tv’nin firma tarafındna geri istendiğini söyledi:

"Nihayet yapmaları gerekeni yapacaklarını düşünerek sevindim. Yeniden bizzat giderek kargo şirketine iade ettim kocaman kutuyu. Fakat öyle olmadı. Biraz önce firmadan haber ulaştı: Çatlak ekranlı televizyonu yeniden bana gönderiyorlar…"

BU ŞİKAYETLER ARTIYOR

"Şaka gibi. Oysa ‘geçersiz’ dedikleri LG’nin kendilerini sorumlu tutan imzalı ve kaşeli raporunun suretini kutunun üzerine yapıştırdığım bir zarfla yeniden iletmiştim. LG firması ile görüştüğümüzde oradakiler “Tüketici Hakem Heyeti var, oraya gidin” tavsiyesinde bulundular. Konuyu bazı dost meclislerinde açtığımda benzer şikayetlerin giderek yaygınlaşmakta olduğunu öğrendim. Tabii ‘Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuracağız. Diyelim hakkımızı aldık; o arada geçen günler, haftalar, aylarda çocuklarımın peşin ödediği parayı kullanmış olacaklar."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum