GÜNDEM

Cem Küçük: Zühtü Arslan nasıl bir tavır alacak merakla bekliyoruz

Türkiye yazarı Cem Küçük, AYM üyesi Engin Yıldırım'ın paylaşımı sonrasında Zühhtü Arslan'ın nasıl bir tavır alacağının merakla beklendiğini söyledi.

Cem Küçük: Zühtü Arslan nasıl bir tavır alacak merakla bekliyoruz

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, bugünkü köşesinde 25 Eylül’deki yazısından ayrıntılar aktararak, AYM sitesinde halen bazı isimlerin neden var olduğunu, bazı isimlerinse neden silindiğini sorguladı. Anayasa Mahkemesi başkanı Zühtü Arslan'a seslenen Küçük, "Neden hâlâ Yassıada utanç mahkemelerinin hâkimi Salim Başol'un ismini AYM sitesinden kaldırmıyorsunuz? Neden, kimden çekiniyorsunuz?” diye sordu. Küçük ayrıca "ışıklar yanıyor" tweetiyle siyasetin gündemine oturan AYM üyesi Engin Yıldırım için Başkan Zühtü Arslan'ın nasıl bir tavır alacağının merak edildiğini kaydetti:

25 Eylül’de bu köşede şunları yazmıştım: “(AYM’nin) Web sitesindeki tuhaflıkların da tartışılması lazım. Mesela AYM’nin sitesine girdiğinizde FETÖ’den ihraç edilmiş ve tutuklanmış Alpaslan Altan’ın sayfası bulunamıyor.  12 Eylül 2010 yılında yapılan referandumla Anayasa Mahkemesi Üyesi olmuştur. 26 Ekim 2011'da Anayasa Mahkemesi Başkan Vekilliğine seçilmiştir.  Alparslan Altan, FETÖ üyeliğinden 11 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Sayfası ve öz geçmişi AYM sayfasından silinmiş... Ne acıdır ki 27 Mayıs’ın hâkimi; Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu idama götüren Salim Başol’un sayfası duruyor... 

Sayın Zühtü Arslan’a soruyorum: Neden hâlâ Yassıada utanç mahkemelerinin hâkimi Salim Başol'un ismini AYM sitesinden kaldırmıyorsunuz? Neden, kimden çekiniyorsunuz?”

Evet bu darbeci Salim Başol’un ismi nasıl orada kalabiliyor Sayın Zühtü Arslan! 

İşte bu ülkede yargıçlar seçilmiş meşru başbakanı idam etmişlerdir. 367 kararını alabilmişlerdir. Partileri kapatmışlardır. Daha neler neler... 

Kendisini düzeltmesi gereken birileri varsa bu ülkede önce yüksek yargı kendine bakacak. Darbe çağrısı yapan Engin Yıldırım’ın istifasını isteyerek bu işe başlayabilirler. Bakalım sayın Zühtü Arslan ve arkadaşları nasıl bir tavır alacak merakla bekliyoruz. Onların alacakları ya da almayacakları kararlar yüksek yargının gelecek perspektifi açısından da bize bir yol haritası çizecektir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum