GÜNDEM

ROK: AYM'de dönüşüm gerekli ve faydalı olacaktır, üyeler direnmemeli

Güneş yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Anayasa Mahkemesi'nin isminin değiştirilerek yeniden yapılandırılması gerektiğini, Bahçeli'nin bu teklifine Başkan Zühtü Arslan'ın da destek vereceğini düşündüğünü, üyelerin de direnmek yerine sürece destek olması gerektiğini söyledi.

ROK: AYM'de dönüşüm gerekli ve faydalı olacaktır, üyeler direnmemeli

Bugünkü köşesinde "Ben Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ı tam 20 senedir tanıyan muhtemelen tek köşe yazarıyımdır. Tam 20 sene önce Liberal Düşünce Topluluğu toplantılarında tanıdım Zühtü Arslan’ı..." diyen Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, AYM üyesi Engin Yıldırım'ın dün krize neden olan tweetinin Arslan'ı "muhtemelen çıldırttığını" söyledi: "Engin Yıldırım’ın şu çocukça ve şuursuzca hareketinden ötürü çılgına döndüğüne eminim. Aslında çok sakin mizaçlı bir insandır ama dün artık son nokta geçildi. Arslan çıldırmıştır dün."

BAHÇELİ'NİN TEKLİFİNE DE SICAK BAKACAKTIR

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin "Anayasa Mahkemesi yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır" önerisini hatırlatan Kütahyalı, Zühtü Arslan'ın bu öneriye "kesinlikle sıcak bakacak bir hukukçu ve aydın" olduğunu "fakat son dönemde idare ile yaşadıkları çekişmeler çerçevesinde çekingen ve reaksiyoner davranıyor olabileceğini" söyledi.

Kütahyalı, "Türkiye Yüksek Mahkemesi ismiyle bir dönüşüm son derece gerekli ve faydalı olacaktır Türkiye için. AYM üyeleri direnmek yerine bu sürece destek vermelidir" dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar