GÜNDEM

Cem Küçük sordu: Hangi basın özgürlüğü?

Türkiye yazarı Cem Küçük, bugünkü köşesinde Sözcü gazetesini ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

Cem Küçük sordu: Hangi basın özgürlüğü?

Türkiye gazetesi yazaır Cme Küçük, bugünkü "Hangi basın özgürlüğü?" başlıklı yazısında, Sözcü gazetesinin kendisine ve Türkiye gazetesi ile gazete yazarlarına açtığı davalardan yol açıkarak, Ekrem İmamoğlu'nun Fuat Uğur için yaptığı suç durusunu eleştirdi:

İkide bir basın özgürlüğü diyenler bazı şeyleri gözden kaçırıyor. 2019’da Sözcü’yü ve yazarlarını eleştirdik diye Sözcü gazetesi Fuat Uğur ve bana 80 tane, Batuhan Yaşar, Yücel Koç ve Fatih Selek’e 30’a yakın, TGRT ve Türkiye gazetesine onlarca tazminat ve ceza davası açtı... Ceza davalarının hepsi takipsizlikle bitti. Tazminatlar sürüyor. Tazminatların 40’ı bitti ve şükür mahkûm olmadık... Davalar hâlâ devam ediyor. Her hafta Fuat Uğur, Yücel Koç, Fatih Selek oturup savunma yazıp avukatlarımıza veriyoruz.

“Sözcü kitleyi morfinliyor”, "Sözcü halkı aptal yerine koyuyor” gibi basit eleştiriler yaptığımız için dava açmışlar. Her sözümüze dava açmışlar. Ha bu arada, Sözcü’nün bütün yazar ve yöneticileri de ayrıca tazminat davaları açtılar!..
Basın özgürlüğü diyenler bu davaların hiçbirini görmüyor. Kendilerine gık dense basın özgürlüğü ama onlara iki kelime söylense mahkemeye koşuyorlar.
Aynı şeyi kendisiyle alakası olmayan konularda Ekrem İmamoğlu da yapıyor.

Kendisini çok basit eleştiren rahmetli Ahmet Kekeç’e üç dava açmıştı. Şimdi de Kılıçdaroğlu’na yapılan eleştiriyi kendisine yapıldı diye Ekrem İmamoğlu da Fuat Uğur hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Nerede sizin ifade özgürlüğünüz?
Aklıma gelmişken, dava açıp kaybettiğinizde karşı tarafın avukatlık masrafını ödemeniz gerekiyor.

Sözcü şimdiye kadar TGRT, Türkiye ve biz yazarlara açtığı toplam 60’a yakın davayı kaybetti. Avukatlık masrafı 3.900 TL. 234 bin TL ediyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor merak ettim!..

Yazını tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar