GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu'ndan Fuat Uğur'a suç duyurusu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Fuat Uğur'a suç duyurusunda bulundu. Uğur'un Kasım ayının sonunda kaleme aldığı bir yazı üzerine bu adımı attığını söyleyen İmamoğlu'na Uğur'dan ardı ardına cevaplar geldi. İşte yaşananlar...

Ekrem İmamoğlu'ndan Fuat Uğur'a suç duyurusu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ilişkin suikast iddiaları bir anda gündeme bomba gibi düştü! Fakat kısa süre sonra iddiaların doğru olmadığı, haberlerinin içinin boş olduğu tartışamları alevlendi. Bu tartışmalar üzerine İBB Başkanı İmamoğlu, 2 Aralık tarihinde Halk TV'de Şirin Payzın ile Deprem Özel programına konuk oldu. Burada Türkiye gazetesi köşe yazarı Fuat Uğur'un, 28 Kasım tarihli "Kılıçdaroğlu kendisine “Çakıcı’ya sataş” diyenlerin tehlikeli niyetini biliyor mudur?" başlıklı yazısından kesitler okuyan İmamoğlu, "Gündem değiştirme iddialarını ayıp buluyorum. Türkiye Gazetesi’nde bir yazar yazı yazıpı Kılıçdaroğlu’na suikast yapılacağını benim de o koltuğa oturacağımı yazıyor. 4 gündür bu yazı yazıldı. Aşağılık bir iddiayı yazıyor birisi ve bakalım soruşturma açılacak mı?" ifadelerini kullandı.

Fuat Uğur'un söz konusu yazısının tamamı için tıklayınız

İMAMOĞLU SUÇ DUYURUNDA BULUNDU

Bunun üzerine İmamoğlu, Türkiye Gazetesi'nde Fuat Uğur'un yazdığı köşe yazısını canlı yayında okuyarak, Uğur'a suç duyurusunda bulunduğunu söyledi:

"Savcılık ne yapacak? Bir soruşturma başlatacak mı? Kardeşim sen böyle bir iddiayı nasıl ortaya atarsın. Bakanlık, emniyet, savcılar bu yazılarıyazıp bu çağrılaır yapan insanlarl ailgili bir açıklama yapmıyor. Dünden beri bizim olayla ilgili (suikast) yapmadıkları açıklama bırakmıyorlar. Bekledim açıklama olmayınca ben bu vatandaş hakkında suç duyurusunda bulundum bugün."

ŞİRİN PAYZIN: GAZETECİ DEMELİ MİYİZ BİLMİYORUM

Ekrem İmamoğlu'nun ifadeleri üzerine Şirin Payzın, Fuat Uğur'u ima ederek "Gazeteci demeli miyiz? Bilmiyorum" dedi. İmamoğlu da "Gazeteye gazete demeli miyiz? Ben emin değilim ama" ifadelerini kullandı.

FUAT UĞUR'DAN AÇIKLAMA

Bu ifadeler üzerine Fuat Uğur, dün Sabah gazetesinden Şerif Can'a konuştu. Uğur şunları söyledi:

"Ne için, çok merak ettim? FETÖ'nün kumpasını ortaya çıkardım diye mi? 'Gazeteciliği' Joe Biden'dan tescilli Şirin Payzın adındaki kişiyle al gülüm ver gülüm yaparak akıllarınca benim gazeteciliğimi sorguladılar. Hakaret ederek, hakkımda suç duyurusunda bulunarak beni korkutacağını, fikirlerimi yazmama engel olabileceğini sanıyorsa ciddi bir yanılgı içinde. Ayıptır, utansın evvela. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alaattin Çakıcı'ya yönelik suçlamalarını bahane etmeyi planlayan FETÖ'nün, bir kripto kamikazesiyle tıpkı Karlov suikastındaki gibi hazırlık içinde olduğunu, amacın PKK ve FETÖ'cülerin de katılımıyla Gezi'nin beş kat büyüklüğünde isyanlar zinciri başlatarak Türkiye'yi karıştırmak olduğunu, Irak, Suriye ve Türkiye'de bir PKK devleti kurmayı hedeflediklerini anlatıyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alaattin Çakıcı'ya yönelik suçlamalarını bahane etmeyi planlayan FETÖ'nün, bir kripto kamikazesiyle tıpkı Karlov suikastındaki gibi hazırlık içinde olduğunu, amacın PKK ve FETÖ'cülerin de katılımıyla Gezi'nin beş kat büyüklüğünde isyanlar zinciri başlatarak Türkiye'yi karıştırmak olduğunu, Irak, Suriye ve Türkiye'de bir PKK devleti kurmayı hedeflediklerini anlatıyorum.

Benim dört gün önceki yazım hem Türkiye'ye, devlete, hem de CHP Genel Başkanı'na 'FETÖ oyununa gelmeyin' uyarısıydı. Ama ses, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi ve anlattıklarımı 'aşağılık iddialar' olarak niteleyerek ve bana hakaret ederek hakkımda suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Ne için, çok merak ettim? FETÖ'nün kumpasını ortaya çıkardım diye mi?

'Gazeteciliği' Joe Biden'dan tescilli Şirin Payzın adındaki kişiyle al gülüm ver, gülüm yaparak akıllarınca benim gazeteciliğimi sorguladılar. Tüm bunlar bana çok ilginç geldi. Bir tezgâhı bozduğumdan daha çok emin oldum artık. Hayret gerçekten, FETÖ'ye vuruyorum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkımda suç duyurusunda bulunuyor. Bakıyorum ses, beslediği Tele-1 kanalının sahibi Merdan Yanardağ'dan 'Cemaatten (FETÖ diyemiyor) Adem Yavuz Arslan da Fuat Uğur'un iddialarını yalanladı' diyerek geliyor. Şaka gibi. Pervasızlık akıl almaz boyutta."
"Nitekim şimdi kendisi için bir suikast senaryosu yazdırıp sahneye koydurduğu İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü açıklamalarıyla ortaya çıktı. Kızgınlığı bundan. Hakaret ederek, hakkımda suç duyurusunda bulunarak beni korkutacağını, fikirlerimi yazmama engel olabileceğini sanıyorsa ciddi bir yanılgı içinde.. Ayıptır, utansın evvela.. Ülkemin milli çıkarlarını ve hamlelerini iki elim kanda olsa da savunacak ve takoz koyanlarla kim olursa olsun mücadele edeceğim."

Gazeteci Fuat Uğur, cevaplarına dün de devam etti. Bizim Tv Youtube kanalına konuk olan Uğur, burada konuya ilişkin açıklamalarda bulundu:

Dün köşesinde yayınlanan "Çek Ekrem Abi'me de ordan bol acılı bir suikast!" başlıklı yazısıyla da suikast iddialarının doğru olmadığını yazdı:

Fuat Uğur, bugünkü köşesindeyse "Hayırdır, hangi işinizi bozduk Ekrem Bey?" başlıklı bir yazı yayınlayarak iddialarını sürdürdü. Gazetenin Twitter hesabından da bir video yayınlandı:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum