POLEMİK

Canlı yayına bağlanan Bülent Arınç, Nedim Şener'i hedef aldı!

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un "Nedir Ne Değildir?" programına telefonla bağlanan Bülent Arınç, Nedim Şener'i hedef alan açıklamalarda bulundu. Arınç, Şener hakkında "Ergenekon ve Balyoz'un rövanşını almaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"KHK faciadır" tartışmaları devam ederken bu sözlerin sahibi Bülent Arınç, Habertürk ekranlarına canlı telefon bağlantısı ile bağlandı. Arınç, stüdyoda bulunan Nedim Şener hakkında sert sözler sarf etti. 

Arınç, Şener'i "Balyoz ve Ergenekon'un rövanşını almakla" suçladı. 

"Nedim Şener'in ulu orta konuşmasını yakışıksız buluyorum. Özel hayatımıza bir taarruzdur. Yani insanlar kişilik haklarına saygı duyulmasını isterler. Böyle ağzının ucunda sakız gibi bir ismi söyleyerek benimle bir akrabalık bağının söylenmiş olması Allah'tan korkun. Bu yapılacak bir şey değil.

Fırsat kolluyorsunuz

Bugün beni bu konuda eleştiriyorsunuz ama eminim fırsat bulduğunuzda başka devlet büyüklerimizi de evlatlarından damatlarından kızlarından çocuklarından eleştirmek için fırsat kolluyorsunuz. Çünkü o kadar aceleci ve o kadar acemice konuşuyorsunuz ki bazı arkadaşlarımız için ah elimize bir fırsat geçse de Bülent Arınç arefe oldu bir başkası da bayram olsa telaşı içerisindesiniz. Bunu yapmayın!

Ben çok şükür ismini bahsettiğiniz kişiden evladım gibi memnunum. 20 yıllık evlilikten sonra üç tane güzel torunumla ama Allah'tan korkun. İsmini bu kadar söyledikçe eşinin, çocuklarının ne hale geldiğini düşünebiliyor musunuz? Buna hakkınız var mı? Sizi men ederim. Allah'tan korkun. Ben de sizin herhangi bir aile mahremiyetinizi söylersem bana da yazıklar olsun.

"Nedim Şener hakkında yanılmışım"

Ben Nedim Şener hakkında zamanında olumlu düşüncelere sahiptim. Bunun bir sebebi de onu Uğur Dündar ile birlikte görmemdi. Uğur Dündar'ı severim. İyi bir gazeteciydi, çok da faydasını gördüm. En azından Meclis Başkanı olduğum dönemde Milli Saraylar bakımından. Ama Nedim Şener hakkında yanıldığımı anlıyorum. Çünkü ben onun şahsıyla ilgili değil biraz önce ismi geçtiği için söyleyeyim Mehmet Haberal hakkında da çok olumlu konuştum.

Meslek dayanışması diye bir şey var

Dün evvelsi gün Nedim Şener'i dinledim. Seksen yaşına gelmiş bir kadın gazeteci 3,5 yıl hücreden kaldıktan sonra tahliye oluyor. Nedim Şener dövünüyor "çıkmamazı lazımdı, içeride çürümesi lazımdı" diyor. Yani idam cezası olsa "ağırlaştırılmış müebbet yetmez asın bunu" diyecek. Yahu meslek dayanışması diye bir şey var. Siz gazeteciyseniz kendinizi öyle tanımlıyorsanız başka gazeteci için böyle düşünmeniz lazım."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar