KULİS

Bomba kulis! Erdoğan'dan Adalet Bakanı Gül'e: sen bildiğin yolda yürü

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, kabine değişikliği beklentisi üzerine aldığı kulis bilgileri aktardı. En çarpıcı olan bilgi ise Erdoğan'ın Adalet Bakanı Gül'e söylediği iddia edilen "Sen bildiğin yolda yürü" ifadeleri...

Bomba kulis! Erdoğan'dan Adalet Bakanı Gül'e: sen bildiğin yolda yürü

Son zamanlarda Adalet Bakanı ve bazı medya organlarında yazarlık yapanlar arasında "yargıda FETÖ" tartışmaları yaşanmıştı. 

Bu konuda hem Gül'den hem de ona muhalif görüşe sahip kaynaklardan bilgi aldığı iddia edillen Erdoğan'ın, Gül'e "Sen bildiğin yolda yürü" dediği ortaya çıktı. 

Bu kulis bilgili Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'e ait. Zeyrek, kabinede gidecek ve kalacak isimleri de yazısında tek tek sıraladı. 

İşte Deniz Zeyrek'in yazısından ilgili bölümler:

Hem AK Parti'de hem Beştepe'de, “bazı kesimler, olası bir kabine değişikliğinde o bakanlar (Adalet, İçişleri, Savunma) kabine dışında kalsın diye değişik yollara/yöntemlere başvuruyor” görüşü hakim.

Peki, böyle bir ayrışma varsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi tarafta durur?

Örneğin, FETÖ ile mücadelede yetersiz kaldığı ima edilen Abdulhamit Gül'ün mü, yoksa Gül'ün “maklubeye kaşık sallayanlar” diyerek meydan okuduğu suçlayıcıların mı?

Dün bu konuyla ilgili üç görüşme yaptım ve şu bilgiye ulaştım:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı tartışmaları ve iddialar konusunda hem Adalet Bakanı Gül'den hem başka kaynaklardan çok detaylı bilgiler aldı ve Gül'e ‘sen bildiğin yolda yürü' diyerek destek verdi.”

Gül'ün, kendisine yönelen salvolara karşı “net ve sert” bir tavır ortaya koymasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği bu desteğe bağlayabiliriz.

Merak ettiğim şey şu: Gül ve diğer bazı bakanlara yönelik kampanya Erdoğan'ın bakanlarına verdiği desteğine rağmen sürecek mi?

Bekleyip göreceğiz.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar