GÜNDEM

Berhan Şimşek'ten Canan Kaftancıoğlu yorumu: Bırakıp gitmeli

CHP'li Berhan Şimşek, yaptığı son açıklamayla tepkileri üzerine çeken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için "Bana göre bırakıp gitmeli!" dedi.

Berhan Şimşek'ten Canan Kaftancıoğlu yorumu: Bırakıp gitmeli

Habertürk TV'de Eren Eğilmez'in moderatörlüğünde ekranlara gelen "Gerçek Fikri Ne?" programı bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sürdürülen "Kuveyt'te eğildi" tartışmalarını masaya yatırdı.

Konuklardan biri olan CHP eski İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Cumhurbaşkanı'nın eğildiğini, yıllar önce (Gülbeddin) Hikmetyâr'ın da önünde oturur vaziyette bir fotoğraf verdiğini söyledi.

HADİ ÖZIŞIK'TAN TEPKİ

Hikmetyâr'a ABD'nin verdiği desteği anlatan Şimşek, bu desteğin terör örgütleri doğurduğunu kaydetti. Bunun ardından Rahip Brunson'un serbest bırakılması konusuna değinen Şimşek'e stüdyoda bulunan bir diğer konuk gazeteci Hadi Özışık'tan tepki geldi. Özışık, Şimşek'in konuyu dağıttığını söyleyerek, Canan Kaftancıoğlu ile ilgili bir soru yöneltti. İşte yaşanan tartışma...

Özışık, Şimşek'e "Berhan Bey bunları anlatmaktan bıkmadınız mı!? Deyin ki 'Erdoğan eğildi mi, eğilmedi mi?' Taa Hikmetyâr'a vs. nerelere gittik ya!? Burada yalnızca bu konu var. Eğildi mi, eğilmedi mi?" derken; Şimşek'ten "Evet eğildi" cevabı alması üzerine "Yazıklar olsun! Bir videoyu bile yalanlıyorsunuz" dedi.

Şimşek, 17-25 Aralık, Reza Zarrab ve Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı beklettiği anları hatırlatarak konuşmasına devam etti. Program konuklarından biri olan gazeteci Cem Küçük, "O bekletme iki dakikaydı. İdlib'de ıskışınca, Tayyip Erdoğan'a bir şey diyemeyince anca onu yapabilir" diyerek müdahale etti.

CHP İKTİDARA TALİP Mİ?

Şimşek'in, Türkiye'nin yönetilmediğini söylemesi üzerine gazeteci Hadi Özışık, "Siz CHP olarak, CHP'li olarak, şu anda iktidarın Türkiye'yi yönetemediğini söylüyorsunuz. CHP'nin Türkiye'yi yönetme gücü, kabiliyeti var mı?" dedi. Şimşek, bu soruya şöyle cevap verdi: "Şu belediyelerin güzelliğine bak! İstanbul, İzmir, Mersin Antalya, Adana..."

CANAN KAFTANCIOĞLU NEDEN BÖYLE SÖYLEDİ?

Özışık, Şimşek'e "Madem Türkiye'yi yönetme konusunda iktidara hazırsınız, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 'Biz seçimlere ve Türkiye'yi yönetmeye hazır değliz. O sebeple erken seçim istemiyoruz' ifadesini neden kullanıyor?" dedi.

"BIRAKIP GİTMELİ"

Şimşek, "Canan demiş ki biz hazır değiliz! Bana göre bunu söyleyen il başkanı bırakıp gitmeli" şeklinde cevap verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar