GÜNDEM

Ersoy Dede'den Karar gazetesine "Taraf" göndermesi

TRT 1 Ana Haber sunucusu Ersoy Dede, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Karar gazetesinde bir fotoğraf var" ifadesi üzerinden gazeteye "Taraf" göndermesinde bulundu.

Ersoy Dede'den Karar gazetesine "Taraf" göndermesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. İkili, görüşmelerinin ardından basının karşısına geçti ve soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, dolardaki yükselişle ilgili soru üzerine "...Bugün Karar gazetesinde bir fotoğraf var. Erdoğan'la bir yöneticinin ya da bir iktidar temsilcisinin fotoğrafı var. Erdoğan'ın onun önünde nasıl eğildiğini görüyorsunuz. Niye eğiliyor? Para için. Bu benim ağırıma gidiyor. Bir siyasi rakibim oluyor Erdoğan ama o bir başka devlet adamının önünde para için bu kadar eğilmemeli, bu benim ağırıma gidiyor" cevabını verdi.

ERSOY DEDE'DEN "TARAF" İMASI

TRT 1 Ana Haber sunucusu Ersoy Dede, Twitter hesabında Karar gazetesinin birinci sayfasını paylaşarak, gazeteye, FETÖ eliyle "operasyonel" haberler yaptığı gerekçesiyle sıklıkla eleştirilen "Taraf gazetesi" hatırlatmasında bulundu.

Dede, "Ben olsam, bugün (hem de faaliyetini zaten manşetten verdiğim) bir liderin, bir gün önce beni referans vererek yaptığı konuşmayı öne çıkarırdım.. Kılıçdaroğlu, “Taraf Gazetesi’nde bir fotoğraf gördüm” diye başlamadı mı konuşmasına!? ‘Haberimiz ses getirdi’ diye manşet atsanıza" dedikten sonra "‘Tara’ yazmışım.. ‘Karar’ elbette" diyerek ekleme yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZ ETTİĞİ FOTOĞRAF

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hatırlattığı fotoğrafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'ın hayatını kaybetmesi üzerine görevi devralan Emir Şeyh Al Jaber Al Sabah ile karşılaştığı anda selam vermek için elini kalbine götürüyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar