GÜNDEM

Barış Doster, Ahmet Taner Kışlalı ve Bekir Coşkun için yazdı: İkisinden de çok şey öğrendik

Cumhuriyet yazarı Barış Doster, bugünkü köşesinde gazeteciler Ahmet Taner Kışlalı ve Bekir Coşkun için "Bir hoca ve bir usta: Kışlalı ve Coşkun" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Barış Doster, Ahmet Taner Kışlalı ve Bekir Coşkun için yazdı: İkisinden de çok şey öğrendik

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Doster, 21 Ekim 1999'da evinin önündeki otomobiline yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden gazeteci yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı ve kanser tedavisi devam ederken hayatını kaybeden gazeteci yazarı Bekir Coşkun için yazdı: 

İkisi de Cumhuriyetçi, Atatürkçü, vatansever aydınlardı. İkisi de halkımıza karşılıksız ve sınırsız bir aşkla, muhabbetle, sadakatle bağlıydı. İkisi de mesleğinin doruğundaydı. İkisi de vicdanlı, mert, merhametli, güler yüzlü, tertemiz kalpli insanlardı. İkisi de memleketimizin sadece insanını değil, havasını suyunu, dağını taşını, kurdunu kuşunu çok severdi. İkisi de fikir namusu, kalem namusu, bilim namusu denince, ilk akla gelen isimler arasındaydı. İkisi de hocamızdı, ustamızdı, büyüğümüzdü. İkisinden de çok şey öğrendik...  

Ahmet Taner Kışlalı da Bekir Coşkun da mesleki yetkinlikleri, ideolojik berraklıkları, politik tutarlılıkları, vatanımıza, halkımıza duydukları büyük sevgiyle çok etkilediler hepimizi. Okurlarını, öğrencilerini, takipçilerini hem bilgilendirdiler hem uyardılar. Kendilerinden önce tüm insanları düşündüler. Ortak iyiyi, kamusal yararı, toplumsal çıkarı, yoksulları, emekçileri, ezilenleri gözettiler öncelikle. Asla bencil, benmerkezci olmadılar. Kişisel hesap yapmadılar.  

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar